Aicina Mālpils ielu pārdēvēt Kārļa Skrastiņa vārdā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Rīgas domes deputāti no partijas "Vienotība" vērsušies Pilsētas attīstības departamenta Rīgas vietvārdu un pilsētvides objektu nosaukumu komisijā ar aicinājumu pārdēvēt Mālpils ielu leģendārā hokejista Kārļa Skrastiņa vārdā, informēja deputātu frakcijas palīdze Kristīna Ancāne.

"Arēna Rīga" ir iecienītākā hokeja līdzjutēju pulcēšanās vieta, tajā notiek arī svarīgākās Latvijas hokeja spēles, tāpēc domnieki aicina Mālpils ielai, kas atrodas pie "Arēnas Rīga", mainīt nosaukumu, piešķirot tai Kārļa Skrastiņa vārdu.

Latviešu hokejists Kārlis Skrastiņš ir viens no izcilākajiem pašmāju hokejistiem, ilggadējs valstsvienības spēlētājs un kapteinis. Latvijas hokeja valstsvienības rindās Skrastiņš piedalījies astoņos pasaules čempionāta augstākās divīzijas turnīros, nesot Rīgas un Latvijas vārdu pasaulē, uzsver domnieki.

Kā ziņots, trešdien neilgi pēc pacelšanās avarējusi lidmašīna, kurā atradās visa Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komanda Jaroslavļas "Lokomotiv", kurā spēlē arī Latvijas izlases spēlētājs Kārlis Skrastiņš. Traģēdijā gājuši bojā gandrīz visi lidmašīnā esošie cilvēki.

Pēc traģēdijas vairāk nekā 1000 cilvēku trešdienas vakarā pulcējās pie Arēnas "Rīga", lai pieminētu bojā gājušo latviešu hokejistu, bet pēc tam līdzjutēji devās piemiņas gājienā uz Latvijas Latvijas Hokeja federācijas biroju Raunas ielā.

2004.gadā daudzfunkcionālās halles būvnieks SIA "Merks" šo ielu rosināja nosaukt pāragri bojā gājušā hokejista Sergeja Žoltoka vārdā, tomēr priekšlikums tika noraidīts, jo pašvaldības Ielu nosaukumu komisijas ielu nosaukšanas koncepcija paredzēja, ka ielu var nodēvēt kādas personas vārdā ne agrāk kā pēc desmit gadiem pēc viņa nāves. Viens no Latvijas visu laiku labākajiem uzbrucējiem Žoltoks pēkšņā nāvē mira spēles laikā 2004.gada 3.novembrī Baltkrievijā.

Pēc Latvijas hokeja veterānu ierosinājuma 2005.gadā Sergeja Žoltoka vārdā tika pārdēvēta Rīgas 55.vidusskola.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu