Saab neizdodas pārliecināt Zviedrijas tiesu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Zviedrijas tiesa ceturtdien noraidījusi autobūves kompānijas "Saab Automobile" pieteikumu, kurā tā lūdza aizsardzību pret kreditoriem, teikts tiesas paziņojumā.

"Vēnešborjas apgabaltiesa šodien nolēma noraidīt "Saab" pieteikumu brīvprātīgam reorganizācijas procesam," norādīja tiesa.

"Tiesa ir secinājusi, ka nav pietiekamu iemeslu uzskatīt, ka kompānijas reorganizācija būs veiksmīga.

Tāpēc uzņēmuma pieteikums ir noraidīts," pavēstīja tiesa.

"Saab" tagad ir laiks līdz 29.septembrim, lai apstrīdētu šo lēmumu.

Autoražotāja lielākā arodbiedrība "IF Metall" jau paudusi nožēlu par šādu tiesas lēmumu, iepriekš uzsverot, ka bankrota aizsardzība "ir labs risinājums."

"Ja kompānija neatradīs citu risinājumu vai pati nepieteiks bankrotu, turpmāko dienu laikā mums pašiem var nākties to darīt,"

sacīja "IF Metall" priekšsēdētājs Stēfans Lēfens.

Kā ziņots, Zviedrijas autobūves kompānijas "Saab Automobile" mātesuzņēmums "Swedish Automobile" trešdien tiesā iesniedza pieteikumu brīvprātīgai reorganizācijai jeb tiesas aizsardzībai pret bankrotu, ņemot vērā uzņēmuma nespēju apmaksāt rēķinus.

Šī pieteikšanās bija paredzēta, lai "Saab" nodrošinātu aizsardzību pret kreditoriem.

Pēdējo reizi "Saab" tiesā iesniedza restrukturizācijas pieteikumu 2009.gadā,

neilgi pirms tam, kad tika sāktas pārrunas ar Zviedrijas ekskluzīvo automašīnu ražotāju "Koenigsegg" par iespējamu kompānijas iegādi.

Savukārt 2010.gada sākumā "Saab" pēdējā brīdī tika izglābts, jo uzņēmumu no ASV autoražošanas giganta "General Motors", kas bija stipri cietis globālās finanšu krīzes rezultātā, atpirka nelielais nīderlandiešu uzņēmums "Spyker", kas tagad pazīstams kā "Swedish Automobile".

Kopš tā laika jaunajam īpašniekam nācies pārdzīvot vienu skaidras naudas krīzi pēc otras.

"Swedish Automobile" nesen piedzīvojusi bankrota draudus un jūlijā bija spiesta aizkavēt darbinieku algu izmaksu, apgalvojot, ka paredzētie investoru līdzekļi nav tikuši saņemti laikā.

Turklāt "Saab" ražošana ar dažādiem pārtraukumiem tikusi apturēta jau kopš aprīļa.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu