Rīkojums Nr.2. Vai piedzīvosim vēlreiz?

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Zatlera Reformu partijas vadītājs Valdis Zatlers uzskata, ka viņa kā eksprezidenta pavasarī izdotais rīkojums par Saeimas atlaišanu ir sasniedzis savus mērķus.

Viņš šorīt intervijā Latvijas radio teica: "Esmu pārliecināts, ka sasniegts ir pat vairāk. Pirmais mērķis - brīdināt, satricināt politisko eliti un likt viņiem aizdomāties, ka atbildība ir nepieciešama katru dienu."

Tā neesot tikai vajadzīga prece, ko var pirkt un pārdot pirms vēlēšanām.

Kā lielāko ieguvumu Zatlers minēja to, ka ir

atraisījusies katra cilvēka personīgā enerģija līdzdarboties politikā.

To viņš sajūtot, tiekoties ar iespējamiem vēlētājiem.

Vai vēlreiz?

Uz jautājumu, vai tagadējam Valsts prezidentam Andrim Bērziņam var nākotnē nākties domāt par līdzīgu rīkojumu Nr.2, Zatlers atbildēja, ka šādas ārkārtas vēlēšanas notiek tikai krīzes laikos.

Viņš atgādināja, ka pēc tagadējās Saeimas ievēlēšanas daudzi bija cerību pilni, taču pēc tam piedzīvoju dziļu vilšanos.

Zatlers apgalvoja, ka viņa vadītās partijas premjera amata kandidāts joprojām ir Edmunds Sprūdžs, nevis kāds cits cilvēks, kā izskanējis publiskajā telpā.

Zatlers atlaiž Saeimu

Portāls TVNET jau ziņoja, ka dažas dienas pirms savu pilnvaru beigām Valsts prezidenta amatā Zatlers nolēma rosināt Saeimas atlaišanu. Viņam referendumā piekrita vairums vēlētāju un tādēļ nākamnedēļ, 17.septembrī, notiks ārkārtas Saeimas vēlēšanas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu