«Euronews» vēsta par Latvijas cīņu pret «legālajām narkotikām» (29)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Telekanāls «Euronews» apjomīgā sižetā vēsta par Latvijas centieniem cīņā pret tā dēvētajām legālajām narkotikām.

Telekanāls norāda, ka «legālās narkotikas» sagādā galvassāpes daudzu Eiropas valstu atbildīgajiem dienestiem, tomēr Eiropā valstīs valda atšķirīgas nostājas pret neaizliegtām psihoaktīvajām vielām.

Eiropas Komisija (EK) tuvākajā laikā nāks klajā ar jauniem priekšlikumiem cīņai ar pretrunīgi vērtēto «legālo narkotiku» problēmu.

Pagājušā gadā Eiropā identificētas 73 jaunas narkotiskas vielas, salīdzinot ar 2011.gadā reģistrētām 49 jaunām narkotiskām vielām.

«Legālās narkotikas» bieži tiek pārdotas internetā, taču tās iespējams iegādāties arī specializētos veikalos.

«Euronews» vēsta par Latvijas pieredzi cīņā ar «legālajām narkotikām», ko apgrūtina nemitīga jaunu apreibinošu vielu parādīšanās.

Telekanāla reportieri piedalījās policijas reidā «legālo narkotiku» tirdzniecības vietās Rīgā, kaut arī policijai nav iespēju konfiscēt vielas, kas nav atzītas par nelegālām.

Kāds televīzijas intervētais 17 gadus vecais «legālo narkotiku» pircējs žurnālistiem atklāja, ka apreibinošās vielas viņš lietojot regulāri, paužot pārliecību, ka tās ir «kā tēja. Tu dzer tēju un jūties labi».

Komentāri (29)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu