Ar skolēniem saistītās problēmas - atkarības un nepietiekama izglītības kvalitāte

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas ekonomiski aktīvie iedzīvotāji vecumā no 18 līdz 55 gadiem kā būtiskākās ar skolas vecuma bērniem saistītās problēmas salīdzinoši biežāk norādījuši dažādas atkarības skolēnu vidū (42%) un nepietiekamu saņemtās izglītības kvalitāti (41%).

Tāpat salīdzinoši biežāk kā būtiskas problēmas tiek minētas arī neformālās izglītības (pulciņu), ārpusskolas aktivitāšu nepieejamība (30%) un pārāk lielā mācību slodze (24%).

Salīdzinoši retāk kā būtiskas problēmas ekonomiski aktīvie iedzīvotāji norādījuši vecāku nepietiekamu iesaistīšanos bērnu audzināšanā un izglītošanā, pārāk augstas izmaksas bērnu sagatavošanai mācību gadam, fizisko un emocionālo vardarbību skolās skolēnu starpā, kā arī skolēnu uzvedības problēmas.

2% Latvijas ekonomiski aktīvo iedzīvotāju uzskata, ka nepastāv ar skolas vecuma bērniem saistītas problēmas.

Desmitajai daļai (9%) aptaujāto nav konkrētas atbildes uz šo jautājumu.*

*To atklāj pētījumu aģentūras TNS sadarbībā ar telekompāniju LNT, raidījumu 900 sekundes, augusta beigās veiktais pētījums.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu