Skip to footer
Šodienas redaktors:
Agnija Reiniece
Iesūti ziņu!

«Riga Food 2013» - īpašs notikums ikvienam gardēdim

Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Raksta foto

18. starptautiskā pārtikas izstāde «Riga Food 2013» notiks no 4.septembra līdz 7.septembrim Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā. Tās piedāvājumā būs gan vērienīga nozares uzņēmumu un organizāciju ekspozīcija, gan plašs konkursu, šovu un citu atraktīvu un interesantu pasākumu klāsts.

«Riga Food» ir plašākā pārtikas nozares izstāde Baltijā un iezīmē nozares attīstību, izceļ jaunumus un palīdz iepazīties ar nopietniem un uzticamiem nozares uzņēmumiem. Šogad izstādē piedalīsies 664 uzņēmumi no 35 valstīm un prezentēs savus jaunākos produktus un pakalpojumus. «Riga Food 2013» būs arī 11 valstu nacionālie kopstendi - Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Baltkrievijas, Itālijas, Beļģijas, Kanādas, Ungārijas, Uzbekistānas, Moldovas un Polijas.

«Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Dānijas, Itālijas, Nīderlandes, Lielbritānijas, Ungārijas, Polijas, Turcijas, Spānijas, Bulgārijas, Beļģijas, Horvātijas, Čehijas, Ukrainas, Baltkrievijas, Slovākijas, Francijas, Kanādas, Krievijas, Uzbekistānas, Senegālas, Ķīnas, Šveices, Indijas, Kazahstānas, ASV, Vācijas, Kipras, Moldovas un citu valstu uzņēmumi Rīgā prezentēs savus produktus un pakalpojumus, meklēs jaunus sadarbības partnerus un apzinās jaunus tirgus,» stāsta projekta vadītājs Rolands Nežborts.

Plaša Latvijas uzņēmumu ekspozīcija

Lai arī katru gadu arvien vairāk palielinās ārvalstu uzņēmumu interese par dalību izstādē «Riga Food», šogad īpaši kupli būs pārstāvēti Latvijas uzņēmumi. Turklāt šogad Latvijas uzņēmumi būs pārstāvēti ne tikai atsevišķos uzņēmumu stendos, bet arī Latvijas nacionālajā kopstendā un 4 reģionu kopstendos.

Meistaru konkursi

Izstādē «Riga Food 2013» tiksies labākie pavāri, konditori un bārmeņi, lai mērotos profesionalitātē, izveicībā un oriģinalitātē un cīnītos par galvenajām balvām konkursos un sacensībās, kuru vērošana ir izzinošs, aizraujošs un pārsteigumu pilns notikums gan profesionāļiem, gan ikvienam gardēdim.

4.septembrī konkursā «Latvijas gada konditors 2013» tiks noskaidrots,

kurš Latvijas konditors gatavo labākās kumoskūciņas.

5.septembrī Ķīpsalā pulcēsies jaunie pavāri vecumā līdz 23 gadiem no visas Latvijas, lai, liekot lietā savu talantu, zināšanas un prasmes, cīnītos par titulu «Latvijas pavārzellis 2013». Jaunie pavāri gatavos auksto uzkodu no tomātiem, gailenēm un rupjmaizes, kā arī pamatēdienu no liellopa filejas, burkāniem un griķiem.

Savukārt, lai noskaidrotu labāko Latvijas pavāru, kā arī veicinātu Latvijas pavāru profesionalitātes izaugsmi, pieredzes apmaiņu un savstarpējo sadarbību, 6.septembrī notiks konkurss «Latvijas 2013. gada pavārs» un ceļojošās balvas «Reaton Zelta pavārnīca» izcīņa, kurā astoņi labākie Latvijas pavāri gatavos auksto uzkodu no tomātiem, gailenēm un rupjmaizes, pamatēdienu no liellopa filejas, liellopu aknām, burkāniem un griķiem, kā arī desertu no cigoriņu ekstrakta, olām un bumbieriem.

Latvijas Bārmeņu federācija rīko divus aizraujošus bārmeņu konkursus - 6.septembrī Ķīpsalā notiks sacensības bezalkoholisko kokteiļu pagatavošanā «Evian 2013 Latvia Cup», savukārt 7.septembrī - bārmeņu sacensības «De Kuyper Mystery Box».

Gardākie produkti

Pārtikas ražotāji un meistari izstādes laikā sacentīsies par «Riga Food» medaļām izcilas kvalitātes pārtikas produktu konkursos - šogad notiks svaigā siera, kausētā siera, glazētā siera, vājpiena biezpiena, dzeramā jogurta, augstākā labuma sviesta, medus, kvasa un iesala dzērienu konkursi.

Pasākumi profesionāļiem

Līdztekus plašajai ekspozīcijai notiks arī virkne semināru un biznesa tikšanās profesionāļiem.

5.septembrī Latvijas Tehnoloģiskais centrs un Eiropas Biznesa atbalsta tīkls Latvijā organizē starptautisku brokerpasākumu, lai veicinātu zinātnes un uzņēmējdarbības sadarbību, kā arī Latvijas pārtikas inovācijas nozares pārstāvju atpazīstamību starptautiskajā pārtikas vidē. Brokerpasākuma tematika: dzērienu tehnoloģijas, pārtikas tehnoloģijas, pārtikas iepakojums un apstrāde, pārtikas kvalitāte un nekaitīgums, uzturs un veselība. Šobrīd pasākumam ir reģistrējušies dalībnieki no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Polijas, Lielbritānijas, Itālijas, Horvātijas un Turcijas, taču reģistrēšanās vēl turpinās!

Inovācija pārtikai

Izstādē īpaša uzmanība tiks pievērsta inovācijai pārtikas nozarē - varēs iepazīties ar jaunumiem, ko piedāvā pārtikas nozarē iesaistītās universitātes un pētniecības institūti, kā arī inovācijas atbalsta struktūras Latvijā.

Iesaisties, darbojies un nogaršo!

Izstādē «Riga Food 2013» katrs apmeklētājs varēs būt gan liecinieks dažādajiem gardumu meistaru konkursiem un šoviem, gan pats iesaistīties dažādās aktivitātēs, darboties, mācīties, iedvesmoties un nogaršot visdažādākos produktus. Par visdažādākajām degustācijām visas izstādes dienas rūpēsies dalībnieki stendos, lai uzzinātu patērētāju viedokli par savu produktu un veidotu atgriezenisko saiti ar saviem esošajiem un topošajiem klientiem.

Šogad

daudz semināru un prezentāciju būs veltītas veselīgam un kvalitatīvam uzturam,

kuras aicināts apmeklēt ikviens interesents.

5.septembrī plkst. 12.00 Latvijas baristas sniegs dažādu kafijas dzērienu pagatavošanas veidu paraugdemonstrējumus, kas būs interesanti katram kafijas mīļotājam. Plkst. 14.00 notiks prezentācija un paraugdemonstrējumi «Uzturs steidzīgajiem», ko vadīs uztura speciāliste Lizete Māldere, savukārt plkst. 15.00 uz semināru «Galda kultūra» aicina portāla horeca.lv redaktore Inguna Rubene.

Plkst. 16.00 Latvijas Diētas un uztura speciālistu asociācijas speciālisti aicina uz semināru «Pilnvērtīgs uzturs bērniem - neiespējamā misija?», kurā varēs uzzināt, kā pabarot «izvēlīgo» ēdāju, kādus produktus izvēlēties maltītei pēc skolas un bērnudārza. Kopā ar bērniem varēs arī praktiski pagatavot veselīgas uzkodas.

Par viesu labsajūtu Vidzemes stendā 5.septembrī plkst. 16.00 gādās slavenās Gulbenes bufetčicas no «Stancijas Bufetas»!

6.septembrī plkst. 10.00 veikala «Grauda spēks» vadītājs Raimonds Biedrītis aicina uz semināru «Pilngraudu produkti ikdienas uzturā», plkst. 11.00 biedrības «Zaļā brīvība» un Vides konsultatīvās padomes vadītājs Jānis Brizga vadīs semināru «Pārtikas ietekme uz vidi un bioloģiskie produkti», savukārt no plkst. 13.00 līdz 15.00 jaunākie gastronomijas fani ir aicināti darboties bezalkoholisko kokteiļu pagatavošanas darbnīcā un pagatavot kādu spirdzinošu kokteili.

Plkst. 13.00 restorāna «Ostas skati» pavārs Ingmārs Ladigs aicina visus uz meistarklasi «Vietējā produkcija rudens ēdienkartē», savukārt plkst. 14.00 notiks seminārs «Veselīgs un sabalansēts uzturs», ko vadīs veselīga dzīvesveida kluba «Figūras draugi» uztura speciāliste ārste Inga Pūce.

7.septembrī plkst. 10.00 notiks psihoterapeita, dziednieka, Goda doktora biomedicīnā Oskara Peipiņa seminārs «Mēs esam tas, ko mēs ēdam», plkst. 11.00 - SIA «Sporta laboratorija» pārstāves Sandras Rozenštokas seminārs «Uzturs aktīvam dzīvesveidam».

Plkst. 11.00 notiks arī seminārs «Latvijas iedzīvotāju pārtikas patēriņa tendences 2008.-2012. gadam», ko vadīs portāla horeca.lv redaktore Inguna Rubene. Plkst. 12.00 Vidzemes stendā būs iespēja nobaudīt Kocēnu novada «patriotiskos plāceņus», kurus gatavos saimniece Inese Mangule.

Informāciju par citiem pasākumiem var uzzināt www.rigafood.lv sadaļā «Pasākumi».

Gastronomijas festivāls

No 31.augusta līdz 8.septembrim notiks Gastronomijas festivāls, kas ir izstādes «Riga Food 2013» pavadošais pasākums. Spilgtākie Latvijas restorāni, kafejnīcas, bāri un picērijas ikvienu aicina pie sevis, lai katru festivāla dienu savus apmeklētājus priecētu ar ko patiešām īpašu - vēl nebijušām ēdienkartēm, speciāliem piedāvājumiem un patīkamām atlaidēm. Dodies neaizmirstamā garšu ceļojumā pa visu Latviju! Vairāk: www.bt1.lv/gastrofest

«Riga Food 2013» rīko Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrība BT 1 sadarbībā ar Zemkopības ministriju, Latvijas Valsts agrārās ekonomikas institūtu, Latvijas Tehnoloģisko centru, «EEN-Latvija», Pavāru klubu, Latvijas Bārmeņu federāciju, «Diplomatic Economic Club Latvia», ārvalstu vēstniecību Latvijā ekonomiskajām nodaļām un pārtikas nozares asociācijām.

Izstādes «Riga Food 2013» oficiālā atklāšana notiks 4.septembrī plkst. 11.00.

Komentāri
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu