Ventspilī applūdušas divas skolas un muzejs

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Ventspilī ceturtdien ilgstošu lietavu dēļ applūdušas atsevišķas izglītības iestādes un muzejs, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Ventspils pašvaldība ceturtdienas priekšpusdienā informēja, ka, lietum pierimstot, situācija pilsētas ielās pamazām normalizējas. Līdz ar to nav nepieciešamības lemt par ārkārtas stāvokļa izsludināšanu.

Ventspils 1.pamatskolā pastāstīja, ka pie skolas ūdens līmenis ir vairākus desmitus centimetru augsts. Applūduši skolas pagrabstāvi, kur atrodas garderobe un citas telpas. Pie skolas ieejas izveidojušās dziļas peļķes – ūdens sniedzoties automašīnu riteņiem līdz pusei.

Savukārt Ventspils 6.vidusskolā stāvokli raksturoja kā drausmīgu. Arī tur applūdušas pagrabstāva telpas – garderobes un noliktavas.

Muzejā ūdens apdraudēja eksponātus

Livonijas ordeņa pilī applūdusi pagrabstāva ekspozīcijas zāle un bija jāpārvieto vairāki eksponāti, pavēstīja Ventspils muzeja saimniecības nodaļas vadītājs Gatis Grigalis. Viņš gan norādīja, ka šī nav pirmā reize, kad pēc stipra lietus applūst pils telpas.

Patlaban, lai atsūknētu ūdeni, piesaistīti ugunsdzēsēji.

Ventspils pašvaldības Komunālās pārvaldes direktora vietnieks Edgars Puriņš atzina, ka situācija Ventspilī patlaban ir neierasta un zināmā mērā ārkārtēja.

Vietējie iedzīvotāji norādīja, ka pielijuši grāvji un applūdušas ielas. Lietus vēl nav mitējies. "Šausmīgi, nekas tāds vēl nekad nav bijis," teica kāda ventspilniece. Viņa zināja stāstīt, ka daudzi lūdz palīdzību pašvaldībai. Spēcīgas lietusgāzes un negaiss pilsētu pārsteidzis ap pusdeviņiem no rīta.

Divās stundās 15 diennakšu norma

Šodien Ventspilī pāris stundu laikā nolijušo lietus nokrišņu daudzums sasniedzis 59 milimetrus uz kvadrātmetru, aptuveni 15 diennakšu normu, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra Ventspils novērošanas stacijas sniegtā informācija.

Zibens spēriens atstāj tiesu bez interneta

Šorīt pēc zibens spēriena Ventspils tiesā daļēji nebija pieejami interneta pakalpojumi, bet aptuveni pusstundas laikā "Lattelecom" speciālistiem bojājumus izdevies novērst, informēja Ventspils tiesas priekšsēdētāja palīdze Dace Grauziņa.

Foto: LETA

Interneta pieslēgums daļai datoru Ventspils tiesā šorīt pēc plkst. 9 pazudis pēc ļoti spēcīga pērkona grāviena, kas liek domāt, ka interneta problēmās vainojams tieši zibens, pastāstīja Grauziņa.

Problēmas ar internetu nedaudz aizkavēja tiesnešu, tiesneša palīgu un sekretāru darbu, jo nebija iespējams piekļūt serverī noglabātajiem dokumentiem.

Lai gan tas nedaudz iztraucējis darba ritmu, tomēr pašus tiesas procesus problēmas ar internetu nekādi neietekmēja un nevienu tiesas sēdi nav bijis nepieciešams atcelt.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu