Pēc saceltās ažiotāžas Sprūdža draudzene prēmiju ziedo slimnīcai (73)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra Edmunda Sprūdža (RP) biroja vadītājai Kristīnai Pelšai prēmijā izmaksātos naudas līdzekļus ziedos bērnu slimnīcas Hematoonkoloģijas nodaļas remontam, informēja ministra preses sekretāre Maija Pētermane.

Viņa paskaidroja, ka šādu lēmumu ministrs pieņēmis pēc konsultācijām ar pašu Pelšu un citiem biroja darbiniekiem.

Pētermane pavēstīja, ka naudu ziedos pati Pelša, kura jau prēmijā izmaksātos līdzekļus ir pārskaitījusi Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas Hematoonkoloģijas nodaļas remontam.

Iepriekš medijos izskanēja informācija, ka Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) pārbaudīs, vai Sprūdžs (Reformu partija) nav pārkāpis interešu konfliktu, piešķirot 1400 latu naudas balvu sava biroja vadītājai, kas ir arī viņa draudzene.

Tajā pašā laikā Sprūdžs pauda pārliecību, ka, piešķirot prēmiju Pelšai, nav pārkāpis likumu par interešu konflikta novēršanu, un pauda apņemšanos sadarboties ar KNAB.

Parakstot rīkojumu par prēmiju piešķiršanu ministrijas darbiniekiem, Sprūdžs vadījies tikai pēc pierādāmiem profesionāliem kritērijiem un labas pārvaldības principiem. «Tobrīd nebūt neapzinājos, ka prēmijas piešķiršana ministra biroja vadītājai Kristīnai Pelšai, kas bija tikai viena no daudziem apbalvotajiem darbiniekiem, varētu tikt uzlūkota kā ētikas normu pārkāpums,» pauž ministrs.

«Šā notikuma sakarā vēlos atvainoties ikvienam, kam tas raisījis negatīvas emocijas, un galvenokārt mana biroja vadītājai Kristīnai Pelšai, kam manas straujās dabas dēļ bija jāpiedzīvo negatīva publicitāte,» norādīja Sprūdžs.

Komentāri (73)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu