Septembrī noslēgsies remonts Zatlera dzīvoklī (3)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Septembrī varētu noslēgties pavasarī sāktais remonts bijušajam Valsts prezidentam Valdim Zatleram (RP) paredzētajā dzīvoklī Elizabetes ielā, Rīgā.

To šorīt intervijā telekompānijas LNT raidījumam «900 sekundes» teica VAS «Valsts nekustamie īpašumi» (VNĪ) valdes priekšsēdētāja Baiba Strautmane.

Viņa neprecizēja remonta kopējās izmaksas, taču atzina, ka tās noteikti nebūs lielākas par sākotnēji tāmē paredzētajiem 80 867 latiem.

VNĪ dzīvokli iznomās Valsts prezidenta kancelejai, kas to savukārt piešķirs lietošanā eksprezidentam Zatleram.

Jau ziņots, ka pagājušā gada nogalē VNĪ no uzņēmējas Irēnas Pulkinenas par 484 934 latiem iegādājusies dzīvokli Elizabetes ielā 17, kas līdz tam eksprezidenta vajadzībām tika īrēts. Īpašuma platība ir 195,33 kvadrātmetri.

Dzīvokļa izvēles un iegādes kārtību nosaka Ministru kabineta noteikumi «Kārtība, kādā personai, kura ieņēma Valsts prezidenta amatu, tiek nodrošinātas sociālās un citas garantijas». Atbilstoši tiem Valsts prezidenta kanceleja izveidoja komisiju, kas pieņēma lēmumu par konkrēta dzīvokļa iegādi. Pamatojoties uz šīs komisijas lēmumu, VNĪ organizēja pirkuma darījumu un 2012.gada 27.decembrī īpašuma tiesības uz īpašumu tika reģistrētas Latvijas valstij Finanšu ministrijas personā.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu