No BKUS valdes atsauc Lāci un Lavendeli

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

No Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas (BKUS) valdes atsaukti līdzšinējie valdes locekļi Egils Lavendelis un Andis Lācis, kurš ilgstoši pildīja arī slimnīcas vadītāja pienākumus, informēja Veselības ministrijā (VM).

Šāds lēmums tiek pamatots ar nepilnībām daudzfunkcionālā korpusa celtniecības gaitā un savlaicīgā nodošanā ekspluatācijā.

"Veselības ministrija tās kapitāldaļu turētāja pārstāvja valsts sekretāra Rinalda Muciņa personā secina, ka līdzšinējie valdes locekļi nav pilnībā izpildījuši likumā paredzēto par kapitālsabiedrības saimniecisku vadību un pieņemts lēmums no 2011.gada 19.augusta atsaukt sabiedrības valdes locekļus Andi Lāci un Egilu Lavendeli," piektdien BKUS ārkārtas dalībnieku sapulcē lemto pavēstīja VM pārstāve Egita Pole.

Par jaunajiem valdes locekļiem uz trim gadiem no 22.augusta apstiprināta ārste Zane Straume, bet no 12.septembra – ekonomiste Ināra Bluķe.

Ināra Bluķe veselības aprūpes sistēmā strādājusi pie veselības finansēšanas sistēmas attīstības, izveidojot un ilgu laiku vadot Valsts slimokasi, vēlāk Veselības obligātās apdrošināšanas valsts aģentūru, strādājusi arī Veselības statistikas un medicīnas tehnoloģiju valsts aģentūrā, bet no 2005.gada strādā Rīgas Austrumu klīniskajā universitātes slimnīcā gan par finanšu direktori, gan projektu finanšu vadībā.

Straume ieguvusi ārsta grādu, pilnveidojusi savas zināšanas arī Lielbritānijā, pašlaik strādā Bērnu klīniskajā universitātes slimnīcā par kardioanestezioloģi-reanimatoloģi.

Jau vēstīts, ka 18.jūlijā darbu sāka bērnu slimnīcas jaunā valdes priekšsēdētāja Anda Čakša. Viņu šajā amatā slimnīcas ārkārtas dalībnieku sapulce iecēla jūnija vidū, pamatojoties uz konkursa rezultātiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu