Vandzeniete Almai Annai Negribai - 104

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Rīt, 19.augustā 104 gadu jubileju atzīmēs Talsu novada Vandzenes pagasta iedzīvotāja Alma Anna Negriba. Viss mūžs pavadīts, grūti strādājot, darot dažādus darbus, jo darbs palīdz nodzīvot tik garu mūžu, un galvenais ir ticēt brīnumam, jo tikai tad var cīnīties ar slimībām.

Cienījamos gados esošā kundze dzimusi 1907.gada 19.augustā Krauleru ģimenē Rojas novada Kaltenē, "Dzērvēs".

Krauleru ģimenē dzimuši septiņi bērni - četri brāļi un trīs māsas, Alma bijusi trešais bērns ģimenē. Jau no 14 gadu vecuma Alma sākusi strādāt par kalponi Garlenes ciemā, kur sapazinusies ar nākamo vīru Jāni Negribu.

Pēc laulībām uzsākuši apsaimniekot jaunsaimniecību "Zelmeņi", bet 1928.gadā pasaulē nāca pirmā meita Magda, ar kuru kopā tagad vienā dzīvoklī Almas tante dala kopīgus priekus un bēdas.

Meita Velta dzimusi 1931.gadā, kura tāpat kā vīrs Jānis, nu jau pavadīti aizsaulē. Dēls Edvīns Negribs dzimis 1939.gadā.

Otrā pasaules kara laikā Negriba dzīvojis turpat "Zelmeņos" kopā ar abu māsu ģimenēm. Jaunsaimniecībā uzcelta klēts, kūts, dzīvojamā māja un zirgu stallis, iestādīts liels augļu dārzs, audzētas saknes. Jaunie saimnieki savulaik uz Rīgas tirgu veduši tirgot sviestu, kartupeļus un graudus. Kolhozu laikos ģimene audzējusi teļus, ravējusi bietes un veikusi citus lauksaimniecības darbus.

Jubilāri sveikt dosies Talsu novada domes priekšsēdētājs Miervaldis Krotovs, sociālā dienesta vadītāja Dace Upleja, sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Inga Priede un Vandzenes pagasta pārvaldes vadītāja Iveta Jansone.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu