Cadillac prezentē milzu kupeju Elmiraj (15)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: General Motors

Cadillac atklājis jaunu lielas un greznas kupejas koncepciju Elmiraj.

Viens no pēdējā laika elegantākajiem Cadillac zīmola konceptautomobiļiem viennozīmīgi ir milzīgais kabriolets Ciel. Bet tagad elegantākā Cadillac konceptauto titulu varētu piešķirt kupejai Elmiraj Concept, kas prezentēta Peblbīčā, Kalifornijas štatā notiekošajā automobiļu izstādē un elegances konkursā.

Elmiraj ir 5207 milimetrus gara kupeja, un tā turpina Ciel Concept iesāktās dizaina veidošanas un greznības ieviešanas tradīcijas. Spītējot iespaidīgajiem izmēriem, Elmiraj salonā ir tikai četras sēdvietas. Interjers izskatās visnotaļ futūristisks, tomēr Cadillac savos preses materiālos atzīmē, ka tā nolūks, radot jaunus konceptauto, nav nodarboties ar «lētu» pārspīlēšanu; kompānijas dizaineri spēlējoties ar idejām un domājot, kā tās realizēt dzīvē un masveida ražošanā.

Elmiraj konceptautomobilī viss ir liels - lai simbolizētu spēku. Tam ir pamatīgs radiatora režģis, lai priekšā braucošais savā atpakaļspogulī varētu skaidri nolasīt, kas tuvojas no aizmugures, zīmolam tradicionāli garš motora pārsegs (tas ļaujot vilkt paralēles ar galveno iedvesmas avotu – 1967.gada Cadillac Eldorado), 22 collu riteņi un spēcīgas keramiskās bremzes.

Zem motora pārsega iebūvētais agregāts gan nav diez ko liels – ievērojot mūsdienu tendences samazināt darba tilpumu un to kompensēt ar citām tehnoloģijām, Elmiraj ir apgādāts ar 4,5 litru V8 twin turbo dzinēju, kurš attīsta 500 ZS un 678 Nm. Kā šie skaitļi izpaužas dinamikas rādītājos, nav zināms, taču šī konceptauto gadījumā tas pat nav svarīgi.

Cadillac Elmiraj Concept specifikācijas

Elmiraj Concept
TipsDivu durvju kupeja četriem pasažieriem
Izmēri
Augstums1397 mm
Platums1930 mm
Garums5207 mm
PašmasaApmēram 1814 kg
Spēka agregāts
Dzinējs4,5 litru Twin Turbo V8
Jauda500 ZS
Griezes moments678 Nm
Komentāri (15)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu