Ārsti apstiprina, ka istabene izvarota

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ņujorkas viesnīcas "Sofitel" istabene Nafisatu Diallo no Gvinejas ir cietusi no vardarbības, apstiprinājusi slimnīca, kurp viņa devās pēc uzbrukuma. Izvarošanas mēģinājumā sieviete apsūdz bijušo Starptautiskā Valūtas fonda (SVF) izpilddirektoru Dominiku Strosu-Kānu.

Gūto traumu cēlonis - vardarbība

Franču žurnālā L'Express publicētie izvilkumi no dokumenta liecina, ka sievietes gūto traumu cēlonis ir vardarbība un izvarošana.

Ārsti saka - sieviete raudājusi, taču varējusi detalizēti pastāstīt, kas ar viņu ir noticis. Mediķi konstatēja saišu plīsumu kreisajā plecā, kā arī dzimumorgānu traumu.

Slimnīcā istabene vērsās šā gada 14. maijā plkst 15:59, sūdzoties par uzbrukumu un izvarošanas mēģinājumu.

Diallo advokāti uzskata, ka dokuments ir neapstrīdams pierādījums, kas liecina pret Strosu-Kānu. Taču aizstāvji tam nepiekrīt, norādot, ka ārstu ziņojums balstīts tikai uz istabenes teikto, kura vairākkārt pieķerta nepatiesu liecību sniegšanā.

Jau vēstīts, ka Diallo iesniegusi civilprasību pret Strosu-Kānu.

Civilprasība par "vardarbīgu un sadistisku uzbrukumu" tika iesniegta laikā, kad prokurori apsver, vai atsaukt Strosam-Kānam izvirzītās kriminālapsūdzības izvarošanas mēģinājumā.

Stross-Kāns civilprasībā tiek apsūdzēts "seksuālā uzbrukumā, fiziskā iespaidošanā, nelikumīgā brīvības atņemšanā un tīšā emocionālu ciešanu nodarīšanā Diallo, kurai viņš seksuāli uzbrucis, kad viņa mēģināja pildīt istabenes darba pienākumus".

Apsūdzība septiņās epizodēs

62 gadus vecajam Strosam-Kānam ir izvirzītas septiņas kriminālapsūdzības saistībā ar viņam inkriminēto mēģinājumu maijā izvarot 32 gadus veco Ņujorkas viesnīcas "Sofitel" istabeni. Nākamā tiesas sēde ir paredzēta 23.augustā.

Lietā pret Strosu-Kānu radās problēmas, kad prokurori izteicās, ka šī sieviete vairākkārt melojusi ar zvērestu apstiprinātās liecībās. Prokurori arī sacījuši, ka istabene sniegusi nepatiesu informāciju nodokļu un patvēruma pieprasījuma veidlapās, tostarp par grupveida izvarošanu Gvinejā, un arī tas radot šaubas par viņas apgalvojumu patiesumu.

Istabenes melu dēļ maina drošības līdzekli

Pēc presē nokļuvušām ziņām par šīm prokuroru šaubām tiesa Ņujorkā 1.jūlijā mīkstināja drošības līdzekli seksuāla rakstura noziegumos apsūdzētajam Strosam-Kānam, atceļot viņam mājas arestu, tomēr liedzot izbraukt no Amerikas Savienotajām Valstīm.

Laikraksts "New York Times", atsaucoties uz lietai tuviem ziņu avotiem tiesu aprindās, iepriekš vēstīja, ka Strosa-Kāna lietā saistībā ar apsūdzībām izvarošanas mēģinājumā ir radušās šaubas par cietušās istabenes apgalvojumu patiesumu.

Saskaņā ar istabenes teikto Stross-Kāns 14.maijā viņu mēģinājis izvarot savos viesnīcas apartamentos. Savukārt amatpersonas laikrakstam pavēstīja, ka vienas dienas laikā pēc šā notikuma istabene runājusi pa telefonu ar vīrieti, kurš ieslodzīts par 180 kilogramu marihuānas glabāšanu, un apspriedusi to, kāds labums būtu no Strosa-Kāna apsūdzēšanas.

Vārdā neminētais vīrietis ir viens no vairākiem cilvēkiem, kas pēdējos divos gados pārskaitījuši uz šīs sievietes bankas kontu apmēram 100 tūkstošus ASV dolāru (50 tūkstošus latu).

Istabenei sakari ar noziedzīgo pasauli

Strosa-Kāna lietā ir parādījušies negaidīti atklājumi par šīs istabenes politiskā patvēruma lūgumu un viņas iespējamiem sakariem ar noziedzīgām darbībām, tostarp narkotiku tirdzniecību un naudas atmazgāšanu, sacīja viens no ziņu avotiem.

Laikraksts izteica pieņēmumus, ka lieta ir problemātiska un juristi apspriež Strosam-Kānam izvirzīto kriminālapsūdzību iespējamu atsaukšanu.

Stross-Kāns 14.maijā tika aizturēts Ņujorkas Džona Kenedija lidostā. 15.maijā ASV prokuratūra viņam izvirzīja apsūdzības par kriminālu seksuālu aktu, izvarošanas mēģinājumu un nelikumīgu brīvības atņemšanu.

Atkāpās no SVF vadītāja amata

19.maijā Stross-Kāns paziņoja, ka nekavējoties atkāpjas no SVF izpilddirektora amata, jo vēlas visu uzmanību pievērst sava nevainīguma pierādīšanai, kā arī lai pasargātu SVF un savu ģimeni.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu