Lielbritānijas grautiņu dalībniekiem būs jāsakopj izpostītās vietas

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Tiem nekārtību cēlājiem, kurus tiesa atzīs par vainīgiem līdzdalībā Lielbritānijas grautiņos, būs jāsakopj sapostītais, otrdien paziņoja premjerministra vietnieks Niks Klegs.

Notiesātajiem grautiņu dalībniekiem mugurā būs spilgti oranžas drēbes, lai ikvienam ir skaidri redzams, kā "viņi atlīdzina nodarīto postu, labo un uzlabo skartās apdzīvotās vietas", Klegs teica žurnālistiem, solot, ka ikvienā no skartajām vietām tiks atlīdzināti nodarītie zaudējumi.

Tāpat liberāldemokrātu līderis ierosināja, ka tiem, kas četras naktis piedalījās grautiņos, vajadzētu satikties ar nekārtībās cietušajiem cilvēkiem, lai redzētu savas rīcības sekas.

"Vēlos, lai viņi satiekas ar tādiem cilvēkiem kā, piemēram, sieviete, ar kuru tikos pagājušajā pirmdienā Londonas Totenemas rajonā, kas teica, ka viņai mugurā joprojām ir tās pašas drēbes.. kas bija, kad viņa izskrēja no sava dzīvokļa, kas tika nodedzināts," stāstīja Klegs.

Nekārtības sākotnēji izcēlās pēc tam, kad 6.augustā pie policijas ēkas Londonas Totenemas rajonā notika mierīga protesta akcija pret to, ka 4.augustā apšaudē ar policiju gāja bojā kāds vīrietis, taču pēc tam vairāki simti cilvēku sāka demolēt un dedzināt ēkas un transportlīdzekļus un izlaupīt veikalus. Daudzi apšauba versiju, ka jaunais vīrietis apdraudēja policiju, kas tiek skaidrots kā apšaudes iemesls.

Pēc tam nekārtības no Totenemas pārmetās uz citām vietām Anglijā un plosījās četras naktis, kļūstot par lielākajām nekārtībām, kādas Lielbritānija piedzīvojusi vairākās desmitgadēs.

Savukārt Lielbritānijas premjers Deivids Kamerons otrdien apmeklēja Totenemu pirmo reizi pēc nekārtību sākuma. Viņš apmeklēja atpūtas centru, kur tagad tiek izsniegta pārtika un apģērbs gandrīz 200 cilvēkiem, kuru dzīvesvietas tika nodedzinātas nekārtību laikā.

Tāpat Kamerons tikās ar neatliekamās palīdzības dienesta vadību.

Lielbritānijas policija saistībā ar nekārtībām aizturējusi gandrīz 3000 cilvēku, lielākajai daļai no viņiem jāstājas tiesas priekšā par ļaunprātīgu dedzināšanu, vandalismu, laupīšanu un citiem noziegumiem.

Apsūdzības par slepkavību nekārtību laikā ir izvirzītas arī kādam 16 gadu vecam zēnam. Viņš apsūdzēts par uzbrukumu kādam 68 gadus vecam pensionāram, kurš ceturtdien no gūtajām traumām mira. Savukārt pusaudža mātei, kas arī piedalījusies nekārtībās, izvirzītas apsūdzības par izmeklēšanas traucēšanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu