Tibetiešu mūks sadedzinās, protestējot pret Ķīnas represijām

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kāds tibetiešu mūks protestā pret Ķīnas uzspiesto aizliegumu reģionu apmeklēt tūristiem sadedzinājies publiskā vietā pie reģionālās valdības ēkas. Šis nebija pirmais šāds gadījums, tāpēc Ķīnas varas iestādes aplenkušas klosteri, kurā mūks mitinājās, vēsta "Daily Telegraph".

Aplenktajā klosterī atrodas aptuveni 100 mūki. Viņiem atslēgta elektrība, ūdens, un blokādei cauri netiek laisti pat pārtikas sūtījumi.

Mūks pirms aizdedzināšanās iedzēris benzīnu un sevi aplējis ar degšķidrumu. Pirms nāves mūks izkliedzis vairākus saukļus - "mēs, tibetieši, gribam brīvību", "lai dzīvo Dalailama" un "ļaujiet Dalailamam atgriezties Tibetā".

Šogad šis ir jau otrais aizdedzināšanās gadījums Tibetā.

"Klosteri apsargā vismaz 1000 karavīru un policistu, bet tajā atrodas ap 100 mūku," no Njico klostera pavēstīja kāds mūks. "Elektroenerģija un ūdens ir atslēgts jau vairākas dienas, un mēs nesaņemam pārtikas piegādes."

Tibetas reģions oficiāli atrodas Ķīnas sastāvā, taču tibetieši vēlas neatkarību vai vismaz lielāku autonomiju. Tibetiešu protestus Ķīnas varas iestādes nereti apspiež ar brutālu spēku. Šogad vietējo dusmas izraisīja Ķīnas lēmums reģionu slēgt tūristiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu