GfK: šobrīd populārākie SC, Vienotība un ZRP

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Ja vēlēšanas notiktu šonedēļ, jaunajā Saeimā visvairāk deputātu mandātu - 36 - varētu iegūt apvienība "Saskaņas centrs (SC)", bet apvienība "Vienotība" un Zatlera reformu partija (ZRP) iegūtu attiecīgi 22 un 20 vietas parlamentā, liecina kompānijas "GfK" veiktais pētījums.

Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) iegūtu 12 vietas, savukārt nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) varētu iegūt desmit deputātu mandātus.

Populārākais no iespējamiem premjera amata kandidātiem aptaujā bija pašreizējais Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V), kuram atbalstu pauduši 22% respondentu, viņam seko Rīgas mērs Nils Ušakovs (SC) ar 20% un Ventspils mērs Aivars Lembergs ar 17%. Eksprezidentu Valdi Zatleru izvēlējās 8% aptaujāto.

Aptaujas laikā no 8.augusta līdz 11.augustam viedokli telefonintervijās pauduši 804 balsstiesīgie Latvijas iedzīvotāji. Aptauja veikta, izmantojot daudzpakāpju vispārnacionālo izlasi, - aptverti visi reģioni un apdzīvotās vietas tipi, aptaujas gaitā kontrolējot demogrāfisko sadalījumu pēc Statistikas pārvaldes datiem.

Kompānija "GfK" pētījumu veikusi un aprēķinājusi iespējamo vietu sadalījumu Saeimā, analizējot jaunākos partiju reitingus, ņemot vērā iedzīvotāju skaitu, kuri ir gatavi piedalīties vēlēšanās, un vēlētāju skaitu, kas jau izvēlējušies.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu