Atļauj atsevišķu GE Money Bank pakalpojumu pāreju Citadeles īpašumā

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) padome atļāvusi atsevišķu «GE Money Bank» pakalpojumu portfeļu pāreju bankas «Citadele» īpašumā.

Izvērtējot «GE Money Bank» pieteikumu tās kredītu un noguldījumu portfeļu, kā arī ieguldījumu brokeru pakalpojumu līgumu un attiecīgo klientu finanšu instrumentu un ieguldījumu darījumu norēķinu kontos esošo līdzekļu pārejai bankas «Citadele» īpašumā, FKTK padome atļāvusi šī darījuma pabeigšanu.

«Komisijas padome deva atļauju atsevišķu bankas pakalpojumu portfeļu pārejai, jo neredz šķēršļus darījuma tālākai virzībai. Mēs kā banku uzraugs vērtējam, lai līdz ar darījumu tiktu nodrošināta finanšu sistēmas stabilitāte un pārejas procesā tiktu ievērotas «GE Money Bank» klientu intereses,» paziņojumā medijiem uzsver FKTK priekšsēdētājs Kristaps Zakulis.

FKTK saņēmusi arī pieteikumu «GE Money Asset Management» fondu un pensiju 2. un 3. līmeņa plānu pārvaldīšanas nodošanai IPAS «Citadele Asset Management», kas vēl jāvērtē atbilstoši normatīvajos aktos noteiktajai kārtībai.

Darījums starp «GE Money Bank» un banku «Citadele» paredz, ka «Citadele» no «GE Money Bank» pārņems privātpersonu un uzņēmumu norēķinu kontu apkalpošanu, depozītus, krājkontus un kredītus. Noslēgtais līgums nosaka arī «GE Money Asset Management» fondu un pensiju 2. un 3.līmeņa plānu pārvaldīšanas nodošanu «Citadeles» grupas uzņēmumam IPAS «Citadele Asset Management».

Darījuma pabeigšanai vēl nepieciešama Konkurences padomes atļauja, kā arī Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras (VSAA) atļauja pensiju 2.līmeņa plānu pārejai.

«GE Money Bank» jau pirms vairāk nekā diviem gadiem bija paziņojusi par tās stratēģisko plānu pakāpeniski iziet no Latvijas tirgus. «GE Money Bank» nodos atsevišķus bankas produktu portfeļus bankai «Citadele» un atteiksies no bankas licences. FKTK sekos līdzi, lai šajā procesā noguldītāju intereses tiktu ievērotas un pārejas procesā klientiem būtu līdzvērtīgi līgumu nosacījumi, sola FKTK.

FKTK norāda, ka pārmaiņu process notiks pakāpeniski, «GE Money Bank» informējot savus klientus par turpmākās sadarbības posmiem. Tāpat līdzšinējiem «GE Money Bank» klientiem būs iespēja savlaicīgi izvērtēt, vai vēlas kļūt par bankas «Citadele» klientu.

«GE Money Bank» turpinās klientu apkalpošanu līdz 20. septembrim, ieskaitot. Pēc 20.septembra «GE Money Bank» pārtrauks visu esošo pakalpojumu sniegšanu, tostarp kontu un maksājumu karšu, kā arī internetbankas darbību. Banka «Citadele» sāks «GE Money Bank» klientu apkalpošanu ar 23.septembri. Lai varētu piekļūt savā kontā esošajiem naudas līdzekļiem bez pārtraukumiem arī 21.un 22.septembrī, «GE Money Bank» klientiem būtu jāvēršas bankas «Citadele» filiālē savlaicīgi jau līdz 20.septembrim.

Latvijas Komercbanku asociācijas sniegtā informācija liecina, ka šogad pirmā ceturkšņa beigās banka «Citadele» pēc aktīviem bija septītā lielākā banka Latvijā, bet «GE Money Bank» ierindojās 20.vietā.

Jau ziņots, ka no Latvijas tirgus pakāpeniski izies visi «GE Money» uzņēmumi.

Latvijā pagaidām darbojas seši «GE Money» uzņēmumi - «GE Money Bank», «GE Money atklātais pensiju fonds», «GE Money Asset Management», AS «GE Money», SIA «GE Money Latvia Holdings» un SIA «Finstar Baltic».

«GE Money Bank» Latvijā darbu sāka 2008.gada aprīļa beigās, apvienojot AS «GE Money», kas Latvijā darbojās kopš 2004.gada, un AS «Baltic Trust Bank». Banka pieder vienai no lielākajām daudznozaru korporācijām pasaulē - «General Electric».

    KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
    Svarīgākais
    Uz augšu