Teksasā ezers kļūst sarkans; fanātiķi apcer pasaules galu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums no Youtube video

Teksasā, Amerikas Savienotajās Valstīs liela sausuma dēļ sācis izžūt ezers Sanandželo nacionālajā parkā. Ūdens daudzumam strauji sarūkot, bojā gājušas tūkstošiem zivju, bet atlikušais ūdens nokrāsojies tumšā, asinssarkanā krāsā, reliģijas fanātiķiem kārtējo reizi liekot runāt par Bībeles pareģojumiem un tuvojošos pasaules galu, vēsta newsru.com.

Sludinātājs no Indiānas štata Pols Biglijs interneta vietnē "Youtube" ievietojis savdabīgu video, kurā skaidro, ka ezera ūdens krāsas izmaiņas varētu būt tuvojošās apokalipses pazīme. Viņš atgādina, ka šāds scenārijs aprakstīts Bībeles Jaunajā derībā.

Vides eksperti satrauktos iedzīvotājos gan mierina, ka notiekošajam ir racionāls izskaidrojums - sarkano krāsu ūdenī radījusi savdabīga baktērija chromatiaceae, kura skābekļa trūkuma apstākļos ūdenī strauji vairojas, ziņo "Live Science". Zinātnieki ironiski norāda, ka šajā gadījumā var runāt tikai par zivju makšķerēšanas sezonas, nevis visas pasaules galu. Eksperti bažījās, ka sausums un ezera izžūšana radījusi nopietnu kaitējumu zivju populācijai, kas atjaunoties agrāk dzīvībai pārbagātajā ezerā nevarēs vēl vismaz vairākus turpmākos gadus.

Sausums patlaban skāris 75% Teksasas teritorijas.

Tikmēr pasaules gala sludinātāji nav tik viegli pārliecināmi. Interneta komentāros viņi spriež, ka asinssarkanais ūdens ir nopietna pazīme gaidāmajām pasaules likstām, kaut arī tam būtu racionāls izskaidrojums. Pie tam šī nebūt neesot vienīgā pazīme - viņi atgādina arī par gadījumiem, kad masveidā bojā gājušas zivis un putni.

Kā jau ziņots, šogad pasaules gals paredzēts ne pirmo reizi. Pirms pāris mēnešiem sliktu slavu iemantoja ASV sludinātājs no Kalifornijas Egberts Kempings. Viņa aprēķini liecināja, ka pasaules gals iestāsies 21.maijā, savukārt vēlāk viņš paziņoja, ka tas "pārcelts" uz oktobri. Patlaban Kempings ārstējas pēc pārciestā insulta, kas viņam laupīja runas spējas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu