"Jaunā viļņa" pasākumā Šlesers piesēžas pie Zatlera

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA. TVNET karikatūra

Vakar jauno izpildītāju konkursa "Jaunais vilnis" noslēguma pasākumu topošās Zatlera reformu partijas (ZRP) līderis Valdis Zatlers pavadīja kopā ar paša piesaukto oligarhu, partijas LPP/LC līderi Aināru Šleseru.

Kā stāstīja aculiecinieki, abi politiķi vispirms tuvu viens otram nosēdināti koncertā, bet vēlāk pie viena galda nonākuši arī noslēguma banketā. Aculiecinieks abu politiķu kontaktēšanos vērtēja kā vēsu.

ZRP pārstāve Daiga Holma apgalvoja, ka vakar "Jaunā viļņa" noslēgumā restorānā notikušajā ballītē Šlesers Zatleram blakus apsēdies neaicināts. Holma neizslēdza, ka notikušais varētu būt provokācija, jo tūlīt parādījies fotogrāfs un iemūžinājis abus politiķus sarunājamies.

Kā skaidroja Holma, konkursa organizācijas komitejas priekšsēdētājs Aleksandrs Šenkmans uzaicinājis eksprezidentu uz pasākumu saņemt medaļu, kas piešķirta arī komponistam Raimondam Paulam, Valsts prezidentam Andrim Bērziņam, Šleseram un vēl kādam.

Zatleram sākumā blakus sēdējis Šenkmans. Kad viņš uz brīdi savu vietu atstājis, tajā neaicināts apsēdies Šlesers. "Viņi pārmija pāris vārdus par festivālu, un ar to šī epizode beidzās. Vienkārši Šlesers apsēdās ne savā vietā," teica eksprezidenta pārstāve. "Vai tā bija provokācija, grūti teikt. Bet bija aizdomīgi, ka fotogrāfs parādījās tieši uz šo brīdi."

Kā ziņots, Zatlers par savas jaunās partijas lozungu izvēlējies cīņu pret oligarhiem. Rosinot 10.Saeimas atlaišanu, viņš kā vienu no iemesliem minēja parlamenta atteikšanos atļaut veikt kratīšanu Šlesera dzīvesvietā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu