Referendumā kuriozas iedzīvotāju sūdzības

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Felicija/TVNET

Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) vadītājs Arnis Cimdars preses konferencē pēc referenduma iecirkņu slēgšanas informēja, ka CVK saņēmusi vairākas iedzīvotāju sūdzības. Piemēram, kāds referenduma dalībnieks sūdzējies par Valda Zatlera fotogrāfiju, kura bija pie sienas Valmieras skolā, kur iecirknis atradās.

Iecirkņos no rīta - bez elektrības un interneta

Arnis Cimdars informēja, ka viņa rīcībā nav informācijas par nopietniem pārkāpumiem, kas varētu ietekmēt balsošanas rezultātus.

No rīta dažos iecirkņos problēmas radījis tas, ka nebija elektrības un nedarbojas internets. Taču tas neesot traucējis iecirkņus atvērt apmeklētājiem, un vēlāk problēmas novērstas.

Kuriozas sūdzības

Centrālās vēlēšanu komisijas priekšsēdētājs norādīja, ka referenduma dienā CVK saņēmis arī vairākas iedzīvotāju sūdzības. Piemēram, Ventspils novadā cilvēki sūdzējušies, ka nav nodrošināts sabiedriskais transports nokļūšanai līdz vēlēšanu iecirkņiem.

Vēl kādam iedzīvotājam bijuši iebildumi pret vēlēšanu iecirknī novietoto informatīvo plakātu, kurā attēloti abi balsošanas varianti - gan par Saeimas atlaišanu, gan pret. Viņaprāt, tas esot uzskatās par aģitācijas noteikumu pārkāpumu, sevišķi tādēļ, ka plakātā parādoties arī variants "pret atlaišanu".

Šokā par Zatlera fotogrāfiju

Vēlēšanu iecirknī Valmieras skolā kāds referenduma dalībnieks pie sienas pamanījis bijušā prezidenta Valda Zatlera fotogrāfiju un par šādu situāciju bija sašutis, norādot, ka to varētu uzskatīt par aģitāciju.

Kāds cits referenduma dalībnieks bijis neizpratnē par pasē iespiesto zīmogu, kurā norādīts, ka vēlētājs piedalījies nobalsošanā "Tautas nobalsošana par 10.Saeimas atlaišanu". Viņaprāt, šāds zīmoga teksts esot neobjektīvs, tā kā konkrētais vēlētājs esot balsojis "pret Saeimas atlaišanu".

Kāda sieviete iesaistījusies vārdu apmaiņā ar vēlēšanu komisijas pārstāvjiem par to, ka viņai aizliegts balsot savas mātes vietā - sievietei līdzi bijusi mātes pase un pilnvara to izmantot. Cimdars uzsver, ka likumdošana Latvijā neparedz tiesības nobalsot kāda cita cilvēka vietā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu