VID neatklāj, vai pārskatīs Muitas kriminālpārvaldes darbu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Valsts ieņēmumu dienests (VID) neatklāj, vai paredzēts pildīt finanšu ministra Andra Vilka rīkojumu un pārskatīt VID Muitas kriminālpārvaldes (MkrP) darbu. Vilku nav pārliecinājuši VID sniegtie paskaidrojumi.

Izvērtējot VID sniegto paskaidrojumu attiecībā uz Ģenerālprokuratūras atzinumā minētajiem faktiem par pārvaldes darbu, Vilks ir secinājis, ka VID sniegtie paskaidrojumi neatspēko Ģenerālprokuratūras ziņojumā paustos secinājumus.

Tāpēc finanšu ministrs uzdeva VID vadībai "nekavējoties nodrošināt efektīvu VID MkrP darba organizēšanu un pastiprināt kontrabandas apkarošanu, kā prioritāti izvirzot cīņu ar organizētiem noziedzīgiem grupējumiem". Ministrs arī gaida, ka VID vadība veiks visas nepieciešamās darbības, lai sakārtotu MkrP darbu pēc būtības, ne vien veicot nelielas kosmētiskas korekcijas.

VID apelē pie slepenības

Savukārt VID Sabiedrisko attiecību daļā atgādināja, ka VID atbilde Finanšu ministrijai (FM), tāpat kā Ģenerālprokuratūras ziņojumā paustais, ir slepena, "tādēļ informāciju par tās saturu sniegt nevaram".

VID atzīmē, ka "šobrīd lēmumi par VID MkrP nav pieņemti. Gadījumā, ja tiks veiktas kādas izmaiņas, VID par to informēs sabiedrību."

Prokuratūra atklājusi nopietnus pārkāpumus

Prokuratūras ziņojums "saturot ziņas par virkni nopietnu pārkāpumu, kas pieļauti MkrP darbā. Pārkāpumi un nepilnības saistāmas ar operatīvo darbu un izmeklēšanu," iepriekš informēja Vilka preses sekretāre Aiga Aizpuriete.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu