ASV eksprezidenta Kenedija meita Kerolaina iesaistījusies politikā (6)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

ASV prezidents Baraks Obama trešdien izraudzījās ASV vēstnieka Japānā amatam eksprezidenta Džona Kenedija meitu Kerolainu.

55 gadus vecā Kerolaina Kenedija, kas ir 1963.gadā noslepkavotā Džona Kenedija vienīgais vēl dzīvais bērns, bija ilgi pretojusies kandidēšanai uz valsts amatiem. Izraudzīšana vēstnieka amatam valstī, kas ir viena no ASV galvenajām sabiedrotajām, ir augstākā virsotne viņas karjerā.

Japāna atzinīgi novērtēja šo izvēli un paziņoja, ka Kerolaina Kenedija, kas 2008.gadā kā viena no pirmajām atbalstīja Obamas kandidatūras izvirzīšanu prezidenta vēlēšanām, ir ieguvusi Obamas «dziļu uzticību».

Japāna «augsti novērtē viņas izvirzīšanu, kas atspoguļo to, cik lielu nozīmi Obamas administrācija piešķir Japānas un ASV aliansei», paziņoja Japānas Ārlietu ministrija.

Kenedijai tomēr nav tiešas saiknes ar Japānu, lai gan viņa 1986.gadā apmeklēja šo valsti medusmēneša laikā kopā ar savu vīru Edvinu Šlosbergu.

Kerolainas Kenedijas iecelšana vēstnieka amatā jāapstiprina ASV Kongresa augšpalātā Senātā, bet tur nav atklātu viņas kritizētāju un Senātā dominē demokrāti, kas ļoti ciena viņas nelaiķa tēvu.

Kerolainai Kenedijai bija nepilni seši gadi, kad viņas tēvs 1963.gadā tika noslepkavots Teksasas štata Dalasas pilsētā. Viņas māte Žaklīna Kenedija-Onase nomira 1994.gadā, bet Kerolainas brālis Džons Kenedijs gāja bojā lidmašīnas katastrofā 1999.gadā.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu