10 bērnu mātes telts atkal uzslieta pie Prezidenta pils

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Pie Prezidenta pils no jauna uzslieta dzeltenā telts, kuru Rīgas Pašvaldības policijas darbinieki vakar pieprasīja novākt. Desmit bērnu māte Vaira Leiškalne šo nakti pārlaidusi teltī un ar ģimenes atbalstu gatavojas protestu turpināt.

Leiškalne pastāstīja, ka Rīgas Pašvaldības policijas darbinieki viņu šorīt atkal apmeklējuši Pils laukumā un aizrādījuši, ka šeit nakšņot nedrīkst. Sieviete uzrakstījusi paskaidrojumu, norādot, ka viņas mērķis nav nakšņot pie pils, bet gan paust protestu, un pret viņu nekādas sankcijas nav vērstas.

Policisti aizrādījuši arī par "pagaidu būvēm", kas atrodas parka trotuāra malā un varētu traucēt gājēju pārvietošanos. Ietves malā novietotas divas koka konstrukcijas ar plakātiem "Pieprasām atlaist Jūrmalas domi!" un "Jūrmalas dome pārkāpj Satversmi!".

Pagaidām neviens nereaģē

Leiškalne atzina, ka viņas protestu pagaidām vēl neviens nav sadzirdējis. No rīta uz pili pa trotuāru garām teltij devies Valsts prezidents Andris Bērziņš. Viņam pretī iznācis prezidenta kancelejas vadītājs Gundars Daudze, kurš sagaidījis prezidentu, īsi paskaidrojis notiekošo, taču Bērziņš nav izrādījis vēlmi sarunāties ar pašu Leiškalni.

Jau ziņots, ka Leiškalne sākusi beztermiņa protesta akciju, mēģinot piesaistīt uzmanību Jūrmalas domes, viņasprāt, prettiesiskajai rīcībai, no 2003.gada augusta nenorēķinoties par pašvaldības sociālo funkciju veikšanai izmantoto īpašumu.

Sieviete grib nomas maksu no Jūrmalas domes

Leiškalne ir zemesgabala Jūrmalā, Slokas ielā 57a, īpašniece. Uz tā atrodas pašvaldības sociālā māja, kurā dzīvo 44 ģimenes. Kamēr uz zemesgabala atrodas šī ēka, Leiškalne no tās nevar gūt ieņēmumus, pašvaldība zemes nomu nemaksā, bet vienlaikus pieprasa, lai sieviete sedz nekustamā īpašuma nodokli. Leiškalne neuzskata, ka viņai no savas kabatas jāfinansē pašvaldības funkciju veikšana, tāpēc nodokli nemaksā, un tā parāds jau sasniedzis ap 10 000 latu.

Šāda situācija turpinās jau astoņus gadus, un sieviete, protestējot pret notiekošo, pie Jūrmalas domes pērn decembrī bija uzstādījusi telti. Šā gada 14.jūnijā Leiškalne līdzīgu akciju organizējusi pie Ministru kabineta un 28.jūnijā īstermiņa akcijā uzstādījusi telti pie Prezidenta pils, mēģinot piesaistīt tā brīža prezidenta Valda Zatlera uzmanību. Tagad viņa ar kuplās ģimenes atbalstu sākusi ilgtermiņa protestu laukumā pie Prezidenta pils.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu