Policija: Libānā nolaupītie igauņi atbrīvoti

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Septiņi Igaunijas velotūristi, kas martā tika nolaupīti Libānā, ceturtdien atbrīvoti, pavēstīja policijas amatpersona.

(Ziņa papildināta ar video.)

"Visi septiņi nogādāti Arsālas pilsētā (Bekaa ielejā), un, kā izskatās, viņi ir pie labas veselības," sacīja policijas amatpersona, kas vēlējās palikt anonīma.

Igaunijas ārlietu ministrija apstiprinājusi, ka nolaupītie velotūristi ir atbrīvoti. Patlaban viņi atrodas Francijas vēstniecībā Beirūtā. Viņi tikuši atbrīvoti ceturtdien agri no rīta.

Atbrīvošanas detaļas neatklāj

Šobrīd nav vēl skaidrs, kā tieši igauņu atbrīvošana notikusi.

Libānas iekšlietu ministrs Marvans Čarbels atteicās apstiprināt pieņēmumus, ka par tūristu atbrīvošanu maksāta izpirkuma maksa.

"Cik man zināms, viņi [nolaupītāji] par atbrīvošanu neizvirzīja nekādas izpirkuma maksas prasības,"

Libānas televīzijai sacīja Čarbels, piebilstot, ka atbrīvotie tūristi jau ceturtdien atgriezīsies dzimtenē.

Piekrituši igauņus atlaist, ja klāt nebūs policijas

Libānas portāls "Naharnet" vēsta, ka nolaupītāji piekrituši atbrīvot savus gūstekņus, ja viņu atbrīvošanas brīdī klāt nebūs drošības struktūru pārstāvju, ziņo Igaunijas Nacionālā raidsabiedrība ERR.

Delegācijā, kas bijusi klāt pie tūristu atbrīvošanas, bijuši Francijas un Igaunijas diplomāti, vēsta Libānas raidsabiedrība.

Igauņus izdevies atbrīvot, pateicoties intensīviem diplomātiskajiem pūliņiem, it īpaši jau no franču diplomātu puses, pirmajos komentāros pēc atbrīvošanas sacīja Libānas pašvaldību lietu ministrs.

Nolaupa uzreiz pēc Libānas robežas šķērsošanas

23.martā bruņoti uzbrucēji Zehlas pilsētas apkaimē Bekaa ielejā Libānas austrumos nolaupīja septiņus nule no Sīrijas iebraukušus Igaunijas velotūristus.

Saskaņā ar aculiecinieku stāstīto tūristiem draudēts ar ieročiem, viņi piespiesti iekāpt autofurgonā un aizvesti nezināmā virzienā.

Atbildību par nolaupīšanu uzņēmusies līdz šim nedzirdēta organizācija "Atdzimšanas un reformu kustība".

Nolaupītie "Youtube" lūdz palīdzību

Aprīlī tīmeklī parādījās videomateriāls, kurā nolaupītie tūristi aicināja Libānas, Saūda Arābijas, Jordānijas un Francijas līderus viņiem palīdzēt, bet nekādas prasības savu nolaupītāju vārdā neizvirzīja.

Otrajā video, kas tīmeklī tika ievietots maijā, viņi kritizēja Igaunijas valdību, jo tā viņus ir pametusi, un sacīja, ka viņiem draud "lielas briesmas".

Izmeklēšanai tuvu stāvošs informācijas avots toreiz apliecināja, ka video tīmeklī ievietots no Damaskas, ar to raisot minējumus, ka velotūristi no Libānas aizvesti uz Sīriju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu