Modē - krāsu trakulības un pamanāmi raksti

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vasara joprojām ir pilnā plaukumā, un gan jūlijā, gan augustā gaidāms daudz interesantu un apmeklēšanas vērtu pasākumu. Tādēļ šoreiz modes dizainers Gints Bude TVNET lasītājām stāsta par vasaras vakartērpu aktualitātēm.

Runājot par audumu tendencēm, Bude norāda, ka šovasar modē ir trīs audumu veidi: zīda audumi ar lielām, spilgtām apdrukām, ļoti gaišs miesaskrāsas šifons un miesaskrāsas mežģīnes.

"Par audumu rakstiem: tie var būt spilgti ziedu raksti, tropiski raksti sulīgās krāsās - tādi, kas ir pamanāmi pa gabalu. Taču tikpat labi tie var būt lieli, ģeometriski zīmējumi, priekšmeti vai tēli no dzīvnieku pasaules vai dabas motīvi. Tātad - eksotika!"

Pēc viņa teiktā, šo stilu var raksturot kā

pagājušā gadsimta septiņdesmito gadu glamūru, kas paredz spilgtas krāsu trakulības.

"Ja paskatās žurnālu "Rīgas Modes", toreiz vasaras kleitas bija tieši tādas. Ir liels modes "pārkritiens", un šīs lietas atgriežas," rezumē Gints Bude.

Foto: Publicitātes foto / guardian.co.uk

Dizainers norāda: ja tiek šūta īsa kleita, tā var būt tunikas veida, apjozta ar vairākām jostām. Savukārt, ja tiek šūta vai pirkta garā vasaras vakarkleita, tās augšdaļai vajadzētu būt ļoti piegulošai, ar izteiktu vidukli, savukārt apakšdaļai jābūt kuplai un garai. "Kleitas svārku daļa var būt līdz pat potītēm. Tā ir tāda tendence, kas modes pasaulē sen nav manīta," komentē Gints Bude, piebilstot - iespējams, šāda kleita varētu izskatīties nedaudz "skatuviska".

Viņš arī piebilst, ka šāda modeļa kleitu principā var vilkt jebkura vecuma un miesasbūves dāma; tiesa, ir jāpadomā par augšdaļu,

tādēļ tērpu var papildināt ar šalli, apmetni vai žaketi.

"Tā kā nekad nav zināms, kāds būs vakars, labāk nodrošināties laikus," uzsver dizainers.

Nākamā tendence: ļoti aktuāls un piemērots svinīgiem gadījumiem ir tērps, kas darināts no miesaskrāsas šifona un apdarināts ar miesaskrāsas mežgīnēm. "Modes mākslinieki šo krāsu izvēlējušies tādēļ, lai izceltu sievieti un viņas jutekliskumu. Šis

tērps būs grezns un neapšaubāmi pievērsīs uzmanību tā valkātājai,

tādēļ, protams, viņai vajadzētu padomāt arī par grimu un matu sakārtojumu."

Savukārt pie aktualitātēm, vismaz vasarā, vairs nav pieskaitāma melna vai tumša kokteiļkleitiņa - ar to, pēc dizainera teiktā, vasaras pasākumos izlīdzēties īsti nevarēs: "Šādiem tērpiem pašreiz nav īstais laiks - to labāk atstāt rudens un ziemas sezonai."

Taujāts, kā ar šo modes tendenču un aktualitāšu ievērošanu Latvijā, dizainers atteic - šķiet, šajā jomā valda samērā liels apjukums par to, kas ir modē un kas ne. "Izskatās, ka dāmas izvairās valkāt spilgtas, pamanāmas krāsas, sak - ko tad es, neiešu jau izlekt. Taču, protams, ir sievietes, kas nebaidās ļauties krāsu trakulībām."

Turklāt viņš ir pārliecināts - apģērbu veikalos, kur pašreiz ir atlaižu laiks un notiek vasaras sezonas apģērbu izpārdošana, labi pameklējot, var atrast šīs vasaras tendencēm atbilstošu apģērbu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu