Par godu Viljama un Keitas bērna dzimšanai Londonā skanēs zalves (16)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Lielbritānijas prinča Viljama un viņa sievas Ketrīnas pirmdzimtā nākšana pasaulē Londonā tiks atzīmēta ar 62 zalvju šāvieniem no Londonas torņa un gaismu šovu pār Temzas upi.

Londonas pašvaldības reklāmas organizācija ceturtdien paziņoja, ka mazuļa, kas būs trešais rindā uz britu karaļnama troni, piedzimšanai par godu Londonas panorāmas rats tiks izgaismots Lielbritānijas karoga krāsās sarkanā, baltā un zilā.

Savukārt Londonas muzejā jau ir atklāta iepriekšējo karaļnama bērnu tērpu izstāde.

Bekingemas pils līdz šim ir paziņojusi, ka Kembridžas hercoga un hercogienes bērna dzimšana gaidāma jūlija vidū. Vēsts par mazuļa dzimšanu tiks izplatīta ar oficiālu informatīvu ziņojumu pie Bekingemas pils, kā arī mikroemuāru vietnē «Twitter».

Svētās Marijas slimnīcas Londonā, kur, kā tiek gaidīts, Ketrīna ieradīsies uz dzemdībām, pulcējās fotogrāfu un operatoru pūlis, jo katrs vēlas būt pirmais, kas atspoguļos notiekošo.

Ņemot vērā likumā veiktās izmaiņas, Viljama un Ketrīnas bērns troņmantnieku rindā būs trešais neatkarīgi no dzimuma.

Lielbritānijas karaliene Viljama vecmāmiņa Elizabete II ir izdevusi rīkojumu, ka «visiem Velsas prinča [Čārlza] vecākā dēla bērniem pienākas karaliskās augstības stils, tituls un cieņa, ko sniedz prinča vai princeses tituls pirms viņu kristītā vārda».

Princis Viljams, kurš ir nākamais rindā uz Lielbritānijas troni pēc sava tēva prinča Čārlza, un Ketrīna Midltone, apprecējās 2011.gada aprīlī.

Komentāri (16)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu