Valsts ierēdņi piedāvā slēgt Ogres rajona slimnīcu (23)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ogrenet.lv

Savdabīgā šokā par Valsts budžeta sadali veselības aprūpei ir SIA «Ogres rajona slimnīca» valdes priekšsēdētājs Dainis Širovs.

Neskatoties uz Latvijas slimnīcu atšķirīgo kapacitāti, ieskaitot 7 reģionālās un 11 lokālās slimnīcas (arī Ogres rajona slimnīca), veselības finansējuma sadalījums ir sekojošais – 65% plānots piešķirt galvaspilsētas slimnīcām, bet 35% pārējām slimnīcām.

Tas tiekot skaidrots ar to, ka Rīgas slimnīcas strādājot ļoti labi un iekļaujas piešķirtajās kvotās. Tomēr, kā atzina Širovs, lielās slimnīcas izārstējot 82 pacientus, bet saņem naudu par 100 cilvēkiem. «Pārējiem kvotas ir iedotas neapzināti mazas, salīdzinot ar izārstēto pacientu skaitu.»

Kā liecina SIA «Ogres rajona slimnīca» statistika, pērn bez maksas tika ārstēti 1543 pacientu, šogad šis skaits ir sasniedzis 600. Širovs atzīst, ka līdz gada beigām skaitlis noteikti dubultosies.

Širovs arī norāda, ka 7 miljonus latu plāno sadalīt nevis pēc principa nauda seko pacientam, bet gan pēc nezināma slimnīcu ranga, priekšroku dodot Rīgai. «No 230 000 latu nepieciešamā finansējuma saņemsim tikai Ls 80 000.»

Uz izvirzītajām pretenzijām Širovs ar kolēģiem no veselības sfēras ierēdņiem saņēma skarbu atbildi: «Ja jums kaut kas nepatīk, taisiet savas slimnīcas ciet». Tika saņemta arī informācija, ka lauku slimnīcās algas netiks palielinātas līdz pat 2020.gadam.

Izrādās, problēmas esot ne tikai ar Valsts finansējumu, bet arī ar nakts personāla nodrošināšanu un pacientu uzņemšanu Ogres rajona slimnīcas stacionārā. «Pašreiz sanāk, ka no 100 pacientiem 40 ir jāsūta mājās. Patiesībā ir tā, ka no 100 pacientiem 23 tiek aizvesti mājās. Tādu taktiku arī turpināsim. Ja aiztaisīsim tās gultas ciet, par kurām mēs nesaņemam naudu, tad būs bēdīgi,» tā Širovs.

Komentāri (23)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu