Tā ir iespēja sodīt Saeimu!

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Nākamās nedēļas vēsturiskajā referendumā par Saeimas atlaišanu noteikti ir jāpiedalās! Tā sarunā ar portālu TVNET aicināja viens no Latvijas atmodas laika līderiem Dainis Īvāns. Viņš uzsvēra, ka balsojums ir iespēja sodīt deputātus, kuri ir ne tikai ignorējuši tautas intereses, bet arī noziegušies pret to.

Īvāns mudināja cilvēkus doties uz referendumu kuplā skaitā.

"Šī vēsturiskā iespēja ir jāizmanto!" viņš teica un izteicās, ka šāda situācija ir nebijusi ne tikai Latvijā, bet reta arī Eiropā.

Patlaban esot jāuzsver tiešās demokrātijas loma. Cilvēkiem politiskajos procesos ir jāpiedalās biežāk nekā reizi četros gados, vēlot Saeimu. Nākamnedēļ gaidāmais

referendums salīdzināms ar Latvijas Tautas frontes dibināšanu.

Īvāns uzskata, ka līdz ar referendumu ir iespējams Latvijas "restarts". Viņš atgādināja, ka pēc bijušā Valsts prezidenta Valda Zatlera uzrunas par Saeimas atlaišanu gaisā virmoja un pat bangoja cerības un optimisms. Tagad šīs sajūtas nedaudz pierimušas.

Taču referendums Latvijas sabiedrībai atkal varētu iedot "pozitīvu dopingu".

Kādreizējais līderis uzskata - ja tauta palaidīs garām šo "vēsturisko iespēju", tā varēs vainot tikai pati sevi.

Vienlaikus bijušais politiķis vērsa uzmanību uz to, kas notiks pēc referenduma.

Cilvēki nedrīkst nokārt degunu un samierināties ar tagadējo situāciju.

Jābūt aktīviem arī ārkārtas parlamenta vēlēšanās. Īvāns aicināja ļaudis tajās piedalīties.

"Mēs nevaram saukties par pilsoņiem, ja tās [vēlēšanas] ignorēsim," Īvāns sacīja un pauda prieku, ka šajās vēlēšanās viņam būs skaidra pārliecība, par ko balsot. Iepriekšējā balsojumā viņš vadījies pēc principa "mazākais ļaunums".

Ceru, ka tautā pamodīsies ja ne saprāts, tad pašsaglabāšanās instinkts!

Jānāk jauniem cilvēkiem

Pats Īvāns patlaban lielajā politikā iesaistīties neplāno. Tas varētu notikt tikai tad, ja Latvija nonāktu tik kritiskā situācijā, kad bez viņa nevarētu iztikt.

Šobrīd bijušais politiķis gaida valsts politikā daudz jaunu (gan vecuma, gan domāšanas ziņā) cilvēku.

Referendums - jau nākamnedēļ

Portāls TVNET atgādina, ka referendums par Seeimas atlaišanu notiks nākamajā sestdienā, 23.jūlijā, bet ārkārtas Saeimas vēlēšanas, visticamāk, norisināsies 17.septembrī.

Vēlēšanu iecirkņi tautas nobalsošanas dienā, 23.jūlijā, būs atvērti no plkst. 7 līdz 22. Lai nobalsotu, vēlētājam nepieciešama derīga Latvijas pilsoņa pase. Balsot var jebkurā vēlēšanu iecirknī.

Arī TVNET sekos līdzi visām aktuālajām referenduma norisēm.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu