Kura ir Latvijas labākā peldvieta? Nobalso!

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Vides izglītības fonds aicina piedalīties Latvijas labākās, sakoptākās un tīrākās peldvietas noskaidrošanā.

Labākās peldvietas titulam jeb Piekrastes balvai izvirzītas apsaimniekotās peldvietas no Rīgas, Jūrmalas, Ventspils, Liepājas, Daugavpils, Jēkabpils, Saulkrastiem, Limbažiem, Kuldīgas un Engures.

Šī iniciatīva kampaņas ietvaros norisinās sadarbībā ar Zilā Karoga programmu, kas ir pasaulē atpazīstamākā tūrisma ekosertifikācijas sistēma un balstās uz vairāk nekā 30 kritērijiem ūdens kvalitātes, vides pārvaldības, vides informācijas un izglītības, kā arī labiekārtojuma un servisa jomās.

Pēc peldsezonas beigām apbalvotajā pludmalē tiks uzstādīts «recycled» dizaina soliņš, kas tiks veidots sadarbojoties mēbeļu dizaineriem JUBKA un riteņu meistariem Rīgas Darbnīca, kas no otrreiz pārstrādātiem dēļiem un divriteņu rāmjiem izveidos unikālu soliņu - simbolu priekam un vēlmei uzkavēties pludmalē.

Piekrastes balva notiek kampaņas Mana jūra ietvaros, kas veidota ar mērķi popularizēt atbildīgu attieksmi pret Latvijas piekrastes unikālajām vērtībām un vērst uzmanību uz jūras piesārņojošajiem atkritumiem un citiem draudiem Baltijas jūrai un Latvijas piekrasti. Mana jūra norisinās no 8.jūnija līdz 8.jūlijam, savukārt par Piekrastes balvas pretendentu būs iespēja balsot līdz pat peldsezonas beigām.

Izvirzītās peldvietas, paralēli iedzīvotāju balsojumam izvērtēs arī speciālisti no Zilā Karoga nacionālās žūrijas, konkrēti ņemot vērā visus apsaimniekošanas aspektus un to atbilstību gan nacionālajai likumdošanai, gan ZK metodoloģijai.

Nobalso par labāko peldvietu šeit!

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu