Azerbaidžānā jauniešus notiesā par skrejlapu dalīšanu

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Azerbaidžānas tiesa par miera traucēšanu pirmdien piesprieda 15 diennaktis ilgu administratīvo arestu trīs jauniešiem, kuri tika aizturēti brīdī, kad dalīja pret valdību vērstas skrejlapiņas.

Organizācija «Brīvā jaunatne» vēsta, ka tās biedri tikuši aizturēti, jo dalījuši garāmgājējiem skrejlapiņas, kurās pieprasīta prezidenta Ilhama Alijeva atkāpšanās.

Ilhams Alijevs atrodas pie varas kopš 2003.gada, kad viņš prezidenta krēslā nomainīja savu tēvu Heidaru Alijevu, kas bija pirmā persona Azerbaidžānā vēl PSRS laikā.

Oktobrī Azerbaidžānā gaidāmas kārtējās prezidenta vēlēšanas, un jaunieši, izmantojot sociālās komunikācijas vietnes, aicina ļaudis nebaidīties no amatpersonām un nomainīt pašreizējo varu.

Taču varasiestādes parasti asi reaģē uz jebkuru neapmierinātības izrādīšanu.

Sagaidāms, ka arī šajās vēlēšanās Alijevs gūs pārliecinošu uzvaru, lai gan opozīcijai izdevis vienoties par kopīgu kandidātu - kinoscenāristu un Oskara balvas ieguvēju Rustamu Ibragimbekovu.

Tikmēr cita tiesa pirmdien uz diviem mēnešiem pagarināja aresta termiņu kādam citam «Brīvās jaunatnes» aktīvistam. Iepriekš tiesa atzina viņu par vainīgu huligānismā, jo jaunietis bija piedalījies videoklipā, kuru iedvesmojusi globālā «Harlem Shake» mānija.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu