Francijas prokuratūra sāk izmeklēšanu pret Strosu-Kānu

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Francijas prokuratūra uzsākusi pirmstiesas izmeklēšanu par jaunas rakstnieces izvirzītajām apsūdzībām par izvarošanas mēģinājumu 2003.gadā pret bijušo Starptautiskā Valūtas fonda (SVF) izpilddirektoru Dominiku Strosu-Kānu, piektdien paziņoja avoti Francijas tieslietu aprindās. Izmeklēšanu veiks Parīzes prokuratūra.

32 gadus vecā franču rakstniece Tristāna Banona otrdien iesniedza prokuratūrā sūdzību pret Strosu- Kānu, apsūdzot viņu izvarošanas mēģinājumā, kas esot noticis 2002.gadā, kad Stross-Kāns ievilinājis viņu tukšā dzīvoklī, solot viņai sniegt interviju, un tad mēģinājis viņu izvarot.

Žurnāliste klusēja, jo baidījās par savu karjeru

Banonas māte, aktīva Francijas Sociālistu partijas biedre un blogotāja Anna Mansurē, pēc notikušā nākšanas gaismā 2007.gadā apstiprināja interneta ziņu vietnei "Rue89", ka viņa ieteikusi meitai neiesniegt oficiālu sūdzību, jo baidījusies, ka šāds skandāls varētu kaitēt viņas žurnālistes karjerai.

Uzbrucis intervijas laikā

Stross-Kāns Banonu esot centies izvarot savā mājā, kur žurnāliste bija ieradusies, lai viņu intervētu. "Viņš man metās virsū kā šimpanze riesta laikā," notikušo raksturoja Banona.

Par viesnīcas istabenes izvarošanas mēģinājumu Strosam-Kānam apsūdzības izvirzītas arī ASV.

Mājas arests atcelts

Tiesa Ņujorkā 1.jūlijā mīkstināja drošības līdzekli seksuāla rakstura noziegumos apsūdzētajam Strosam- Kānam, atceļot viņam mājas arestu, tomēr liedzot izbraukt no Amerikas Savienotajām Valstīm.

Laikraksts "New York Times" ziņoja, ka prokurori maz tic tam, ko pastāstījusi 32 gadus vecā Ņujorkas viesnīcas "Sofitel" darbiniece no Gvinejas, kura apsūdz Strosu- Kānu izvarošanas mēģinājumā. Prokuroriem ir aizdomas, ka viņa vairākkārt melojusi.

Stross- Kāns 14.maijā tika aizturēts Ņujorkas Džona Kenedija lidostā. 15.maijā ASV prokuratūra viņam izvirzīja apsūdzības par kriminālu seksuālu aktu, izvarošanas mēģinājumu un nelikumīgu brīvības atņemšanu.

19.maijā Stross- Kāns paziņoja, ka nekavējoties atkāpjas no SVF izpilddirektora amata, jo vēlas visu uzmanību pievērst sava nevainīguma pierādīšanai, kā arī tādēļ, lai pasargātu SVF un savu ģimeni.

Stross- Kāns 21.maijā pret drošības naudu tika atbrīvots no apcietinājuma Ņujorkas Raikersailendas cietumā un viņam bija jāuzturas mājas arestā Ņujorkā. Viņš noliedz visas izvirzītās apsūdzības.

Bijušais SVF vadītājs tika uzskatīts par Francijas Sociālistu partijas potenciālo kandidātu nākamgad paredzētajās šīs valsts prezidenta vēlēšanās, un tika prognozēts, ka viņam būtu izredzes uzvarēt pašreizējo prezidentu Nikolā Sarkozī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu