Strosa-Kāna advokāti noraida seksa par naudu versiju

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Bijušā Starptautiskā Valūtas fonda (SVF) izpilddirektora Dominika Strosa-Kāna advokāti noliedz laikraksta "New York Post" publicētus apgalvojumus, ka Strosam-Kānam bijis sekss par naudu ar Ņujorkas viesnīcas istabeni, kura viņu apsūdz izvarošanas mēģinājumā.

"Starp pusēm nebija nekāda strīda, jo netika diskutēts par naudu," paziņoja Strosa-Kāna aizstāvju komanda, kuru vada advokāti Bendžamins Brafmans un Viljams Teilors.

"New York Post" svētdien ziņoja, ka Strosam-Kānam un 32 gadus vecajai Ņujorkas viesnīcas "Sofitel" darbiniecei no Gvinejas bijušas seksuālas attiecības viņa apartamentos un pēc tām "tikusi gaidīta nauda, bet viņš negribējis to dot".

Laikraksts: istabene viesnīcā nodarbojās ar prostitūciju

Laikraksts, atsaucoties uz aizstāvības puses izmeklētāju grupai tuvu ziņu avotu, vēstīja, ka šī istabene bieži nodarbojusies ar prostitūciju šajā viesnīcā ar tās viesiem vīriešiem.

Tiesa Ņujorkā piektdien mīkstināja drošības līdzekli seksuāla rakstura noziegumos apsūdzētajam Strosam-Kānam, atceļot viņam mājas arestu, tomēr liedzot izbraukt no Amerikas Savienotajām Valstīm.

Tiesai radušās šaubas par apsūdzību

Laikraksts "New York Times", atsaucoties uz lietai tuviem ziņu avotiem tiesu aprindās, iepriekš vēstīja, ka Strosa-Kāna lietā saistībā ar apsūdzībām izvarošanas mēģinājumā ir radušās šaubas par cietušās istabenes apgalvojumu patiesumu.

"New York Times" ziņoja, ka prokurori maz tic tam, ko pastāstījusi 32 gadus vecā Ņujorkas viesnīcas "Sofitel" darbiniece no Gvinejas, kura apsūdz Strosu-Kānu izvarošanas mēģinājumā. Prokuroriem ir aizdomas, ka viņa vairākkārt melojusi.

Istabene zvanījusi noziedzniekam

Saskaņā ar istabenes teikto Stross-Kāns 14.maijā viņu mēģinājis izvarot savos viesnīcas apartamentos. Savukārt amatpersonas laikrakstam pavēstīja, ka vienas dienas laikā pēc šā notikuma istabene runājusi pa telefonu ar vīrieti, kurš ieslodzīts par 180 kilogramu marihuānas glabāšanu, un apspriedusi to, kāds labums būtu no Strosa-Kāna apsūdzēšanas.

Vārdā neminētais vīrietis ir viens no vairākiem cilvēkiem, kas pēdējos divos gados pārskaitījuši uz šīs sievietes bankas kontu apmēram 100 tūkstošus ASV dolāru (50 tūkstošus latu).

Aizdomas, ka istabene iesaistīta noziedzīgās shēmās

Strosa-Kāna lietā ir parādījušies negaidīti atklājumi par šīs istabenes politiskā patvēruma lūgumu un viņas iespējamiem sakariem ar noziedzīgām darbībām, tostarp narkotiku tirdzniecību un naudas atmazgāšanu, sacīja viens no ziņu avotiem.

Laikraksts izteica pieņēmumus, ka

lieta ir problemātiska un juristi apspriež Strosam-Kānam izvirzīto kriminālapsūdzību iespējamu atsaukšanu.

Stross-Kāns 14.maijā tika aizturēts Ņujorkas Džona Kenedija lidostā. 15.maijā ASV prokuratūra viņam izvirzīja apsūdzības par kriminālu seksuālu aktu, izvarošanas mēģinājumu un nelikumīgu brīvības atņemšanu.

Varbūtējs kandidāts Francijas prezidenta amatam

19.maijā Stross-Kāns paziņoja, ka nekavējoties atkāpjas no SVF izpilddirektora amata, jo vēlas visu uzmanību pievērst sava nevainīguma pierādīšanai, kā arī tādēļ, lai pasargātu SVF un savu ģimeni.

Stross-Kāns 21.maijā pret drošības naudu tika atbrīvots no apcietinājuma Ņujorkas Raikersailendas cietumā, un viņam bija jāuzturas mājas arestā Ņujorkā. Viņš noliedz visas izvirzītās apsūdzības.

SVF vadītājs tika uzskatīts par Francijas Sociālistu partijas potenciālo kandidātu nākamgad paredzētajās šīs valsts prezidenta vēlēšanās, un tika prognozēts, ka viņam būtu izredzes uzvarēt pašreizējo prezidentu Nikolā Sarkozī. Seksa skandāls un ierosinātā krimināllieta ir iznīcinājuši Strosa-Kāna cerības iegūt Francijas valsts vadītāja amatu.

Ja Strosu-Kānu atzīs par vainīgu, viņam draud līdz pat 25 gadiem ilgs cietumsods.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu