Grieķijas policija pret demonstrantiem raida asaru gāzi

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Grieķijas policija likusi lietā asaru gāzi pret aptuveni 10 000 demonstrantu, kas otrdien pulcējušies pie parlamenta ēkas.

Jau ziņots, ka Grieķijā otrdien sākās divu dienu ģenerālstreiks, kurā iesaistījušies vairāki miljoni cilvēku, protestējot pret jaunajiem taupības pasākumiem, par kuriem joprojām parlamentā turpinās debates.

Radikālākie protestētāji likumsargu virzienā raidījuši degbumbas, uz ko policija atbildējusi ar asaru gāzi.

Ap parlamenta ēku slēgti vairāki kvartāli, un šajā apkaimē netiek ielaisti tie, kuri nevar pierādīt, ka viņi tur dzīvo vai viņiem tur kārtojamas darba darīšanas.

Jau no paša rīta bija sagatavoti autobusi un ugunsdzēsēju mašīnas, likumsargiem gatavojoties nepieciešamības gadījumā likt lietā arī ūdens metējus.

"Viņi mums uzbruka 15.jūnijā, bet mēs atsitām uzbrukumu un to pašu izdarīsim arī šodien," pārliecināts kāds 23 gadus vecs students. "Ir apmēram pusi uz pusi starp tiem, kuri vēlas šodien uzdarboties, un tiem, kuri vēlas saglabāt miermīlīgus protestus."

"SVF ārā! Atcelt parādu tūlīt!" rakstīts vienā no demonstrantu plakātiem.

"Šovakar nav īstais laiks atrasties Sintagmas laukumā," prognozē kādas kafejnīcas darbiniece, atzīstot, ka viņai bail doties mājup pēc darba.

Tuvējie veikali pagaidām vēl nav slēgti, taču logiem uzlikti slēģi, bažījoties no vardarbīgajām sadursmēm.

Iestājoties naktij, vardarbīgās sadursmes varētu pieņemties spēkā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu