Rīgā pazuduši 100 000 iedzīvotāju

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) Sociālās statistikas departamenta direktore Maranda Behmane laikrakstam "Neatkarīgā" atklāja, ka Rīgas īpatsvars starp nesaskaitītajiem 300 tūkstošiem ir tā pati viena trešdaļa, kāda starp 2,2 miljoniem reģistrēto. Tātad no skaitītāju redzes loka pazuduši simt tūkstoši rīdzinieku.

Ja viņi neatradīsies, tad Rīga var zaudēt ne vien septiņsimtūkstošu, bet pat sešsimttūkstošu pilsētas statusu, norāda laikraksts. Proti, Rīga ar 700 107 iedzīvotājiem pašlaik balansē uz 700 tūkstošu robežas. Šī robeža diez vai ir noturama, bet arī 600 tūkstoši nav nekas garantēts. Pirmkārt, uz 100 tūkstošiem pazudušo pilsētnieku vēl viens pazudis simts vai pat 108 cilvēki nekādu izbrīnu neradītu. Otrkārt, jau tagad skaidrs, ka no saskaitītajiem 1,9 miljoniem vairākus desmitus tūkstošu nāksies atskaitīt kā neatbilstošus Latvijas pastāvīgā iedzīvotāja statusam vai kā atkārtoti pieskaitītus/pieskaitījušos.

Rīgai tas nozīmētu zaudēt vēl septiņus līdz desmit tūkstošus cilvēku.

Jau vēstīts, ka CSP apkopoto informāciju līdz 30.maijam tautas skaitīšanas pirmajā un otrajā posmā kopumā ir apkopota informācija par 1,9 miljoniem iedzīvotāju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu