PSA Peugeot Citroen varētu tikt pārdots GM (9)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Peugeot

Franču autobūves koncerna dibinātāji ir izteikuši gatavību atteikties no PSA Peugeot Citroen vadības grožiem, lai tos varētu pārņemt amerikāņu gigants General Motors.

General Motors jau šobrīd (kopš 2012.gada marta) pieder 7% PSA koncerna daļu, un pastāv iespēja, ka Detroitas koncerna ietekme palielināsies, jo PSA ir aizvien mazāk apgrozāmo līdzekļu, kas nepieciešami pamatdarbības nodrošināšanai.

Britu AutoExpress, atsaucoties uz aģentūras Reuters ziņojumu, raksta, ka PSA finanšu līdzekļi varētu beigties līdz šā gada beigām.

General Motors un PSA jau plāno apmainīties ar dzinējiem un tehnoloģiskajām platformām tādu auto kā jaunās Opel Zafira, Peugeot 3008 un Citroen C3 ražošanā. Taču ar to netiks atrisināta abu koncernu lielākā problēma – pārāk lielās ražošanas jaudas.

Šo trūkumu varētu novērst, slēdzot rūpnīcas un konsolidējot ražošanu, proti, samazinot ražošanas apjomu. Francijas prezidentam Fransuā Olandam šāda notikumu attīstība gan, visticamāk, nešķitīs atbalstāms risinājums.

Peugeot ģimenes pārstāvji finansiālu atbalstu sākotnēji meklēja pie sava ķīniešu partnera Dongfeng. Kad sarunas beidzās bez rezultāta, uzmanības centrā nonāca General Motors, kas šobrīd ir ieņēmis stingru nostāju un sadarboties ir gatavs tikai tad, ja tiks slēgtas rūpnīcas un samazināts darbinieku skaits.

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu