Piešķir 1,79 miljonus referendumam par Saeimas atlaišanu

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ministru kabinets (MK) otrdien akceptēja Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) lūgumu piešķirt nepilnus 1,79 miljonus latu, lai 23.jūlijā varētu sarīkot tautas nobalsošanu par 10.Saeimas atlaišanu.

Kopumā 1 787 172 latus plānots piešķirt no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem. Paredzēts, ka Finanšu ministrija informēs Starptautisko Valūtas fondu un Eiropas Komisiju par apropriācijas palielināšanu.

CVK paziņojusi, ka vēlēšanu komisiju darbinieku algām nepieciešami 1,11 miljoni latu, sociālajām iemaksām ‒ 268 349 lati, saimnieciskajiem izdevumiem ‒ 332 894 lati, referenduma datu apkopošanas programmas izstrādei ‒ 72 tūkstoši latu.

Jau vēstīts, ka Valsts prezidents Valdis Zatlers 28.maijā rosināja Saeimas atlaišanu. Referendums notiks 23.jūlijā, un tajā nav nepieciešams noteikts kvorums, lai to atzītu par notikušu. Iespējamais Saeimas ārkārtas vēlēšanu datums ir 17.septembris.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu