Kandavā noslīkušais bērns bijis bērnu nama audzēknis; vērtēs bērnu nama darbinieku atbildību (3)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Aizvadītajā diennaktī Kandavā noslīkušais septiņus gadus vecais bērns bija Talsu novada Strazdes bērnu nama audzēknis; notikušā apstākļi tiks izvērtēs īpašā Talsu novada pašvaldības komisija, kura izvērtēs arī bērnu nama darbinieku atbildību notikušajā, aģentūru BNS pavēstīja Talsu novada pašvaldības sabiedrisko attiecību vadītāja Inga Priede.

Priede stāstīja, ka bērniem peldoties bijuši klāt arī atbildīgie bērnu nama darbinieki

Viņa stāstīja, ka komisija, izveidota sestdien. Pēc bērna nāves ir uzsākts kriminālprocess un gan kriminālprocesa, gan pašvaldības pārbaudes laikā tiks izvērtēta bērnu nama darbinieku atbilstība ieņemamajiem amatiem. Pagaidām neviens bērnu nama darbinieks no amata pienākumu pildīšanas nav atstādināts.

Talsu novada domes priekšsēdētājs Aivars Lācarus, ar nožēlu atzina, ka nekas vairs nespēs atgriezt zaudēto bērna dzīvību, un Talsu novada ļaudīm šie Līgo svētki nebūs tik gaiši kā iecerēts. Viņš arī izteicis dziļu līdzjūtību zaudētā bērniņa tuviniekiem.

Aģentūra BNS jau vēstīja, ka aizvadītajā diennaktī Kandavā noslīcis kāds septiņus gadus vecs bērns. Glābēji diemžēl tikuši piesaistīti jau noslīkušā bērna mirstīgo atlieku meklēšanā.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu