"Delna": Bērziņš parāda vēlmi privatizēt valsts institūciju

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Izvēloties Saeimas priekšsēdētājas biedru Gundaru Daudzi (ZZS) par Valsts prezidenta kancelejas vadītāju, jaunievēlētais Valsts prezidents Andris Bērziņš (ZZS) parāda vēlmi privatizēt vēl vienu valstij svarīgu institūciju, sacīja biedrības "Sabiedrība par atklātību - "Delna"" direktors Kristaps Petermanis.

"Valsts prezidents Valdis Zatlers rosināja Saeimas atlaišanu, norādot, ka tai ir jānomaina saimnieks no oligarhiem uz tautu. Viņa ieskatā, 10.Saeima to savas darbības septiņos mēnešos nav izdarījusi. Tauta referendumā Zatlera priekšlikumu noteikti atbalstīs. Šajos apstākļos Bērziņam būtu jādara viss, lai paaugstinātu uzticību valsts iekārtai un institūcijām un kliedētu pamatotās aizdomas, ka viņš nav Aivara Lemberga ("Latvijai un Ventspilij") atkarībā," teica Petermanis.

"Delnas" direktors atzina, ka diemžēl Bērziņa pieņemtais lēmums par Valsts prezidenta kancelejas vadītāju nozīmēt Daudzi liekot domāt, ka nākamajam Latvijas prezidentam ir citas intereses - vēl vienas tiesiskai valstij svarīgas institūcijas privatizēšana. Šādas pieejas postošās sekas ir redzamas Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā (KNAB), Satversmes tiesā, Tiesībsarga birojā un daudzās ministrijās.

Šis ir ļoti slikts sākums personai, kas 2.jūnijā pēc ievēlēšanas amatā pie Saeimas publiski parakstījās zem aicinājuma "Nost ar oligarhu varu!",

piebilda Petermanis.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu