Lembergs pret sevi vērstās cīņas izvērtēšanu uztic juristiem

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Ventspils domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs ("Latvijai un Ventspilij") gan viņa apšaubīto kratīšanas ordera izsniegšanu, gan pret viņu vērsto pasākumu "Oligarhu kapusvētki" uzticējis izvērtēt juristiem un lēmumu vērsties tiesībsargājošās institūcijās atstājis advokātu ziņā, pastāstīja Lembergs.

Ventspils mērs apstiprināja, ka 8.jūnija pasākumā "Oligarhu kapusvētki" viņš saskata pret viņu vērstus draudus ar fizisku izrēķināšanos.

"Vispirms jau Valsts prezidents Valdis Zatlers mani nosauca par oligarhu, kaut arī nekur neesmu fiksēts kā oligarhs. Par to gan es neapvainojos un uzskatu, ka Zatlers piekopj zemu līmeni politikā un mani lamā. Taču man jāizvērtē aicinājums uz cīņu pret oligarhu Lembergu, jo cīņa pret mani ir cīņa, lai nepieļautu manu atrašanos politikā, bet Satversme man ļauj piedalīties politikā. Tās ir manas tiesības," skaidroja Lembergs.

Ventspils mērs skaidro, ka pamatu satraukumam viņam radot tas, ka cīņu pret oligarhiem pasniedz kā kapusvētkus, kas parasti esot mirušajiem, un to varot iztulkot kā aicinājumu uz izrēķināšanos. "Tas cilvēkā var radīt vēlēšanos izpildīt aicinājumu atriebties oligarham. Valstī ir daudz cilvēku, kas nonākuši grūtībās un labprāt kādam par to atriebtos, tāpēc, ja cīņā pret oligarhu Lembergu ir runa par bērēm un kapusvētkiem, tad es saskatu draudus man un manai ģimenei, lai izstumtu mani no politikas," uzskata politiķis.

Lembergs informēja, ka juristi saistībā ar pasākumu "Oligarhu kapusvētki" viņam esot norādījuši uz diviem apstākļiem - pasākumu varot saprast kā aicinājumu uz fizisku izrēķināšanos ar Lembergu un tāpat šajā pasākumā bijusi naida kurināšana starp dažādos novados dzīvojošiem, piemēram, starp kurzemniekiem un vidzemniekiem vai starp kurzemniekiem un latgaliešiem un tamlīdzīgi.

"Pret oligarhu Lembergu savulaik iestājušies visi - Tautas partija, Jaunā partija, Šlesera Pirmā partija, "Jaunais laiks", "Vienotība", un tas nav nekas jauns, taču trešdienas akcija pārkāpj visas robežas," sacīja Lembergs.

Tāpat Lembergs uzskata, ka Zatlers ar aicinājumu uz cīņu, lai politikā nebūtu Lemberga, vēlas ierobežot Ventspils mēra tiesības, kas viņam garantētas Satversmē, tāpēc viņš uzskata, ka arī Zatlers nav rīkojies tiesiski. "Esmu prasījis, kuri konkrēti lēmumi Saeimā pieņemti par labu man, bet tādi nav nosaukti. Uzskatu, ka Zatleru virzīja atriebība par to, ka viņu neatbalstīja Valsts prezidenta vēlēšanās," pauda Ventspils mērs.

Par viņa mājās un domes darba kabinetā Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) veikto kratīšanu Ventspils domes priekšsēdētājs iepriekš preses konferencē paziņoja, ka lēmumā par kratīšanas izdarīšanu kādas amatpersonas darba vietā vai mājās var ierakstīt jebko.

"Mēs, protams, uzrakstīsim lūgumus, lai izsniedz mums informāciju, un mēs ļoti ātri pierādīsim, ka katrs vārds, kas tur rakstīts, ir pilnīgs vājprāts," iepriekš informēja Lembergs.

Vaicāts, vai sperti kādi soļi šajā virzienā, Lembergs informēja, ka viņam šī apstrīdēšana šķiet diezgan bezcerīga, bet viņš to uzticējis juristiem. "Atkārtoti nācies konstatēt, ka sankciju izsniegšana ir formāla un tiesnesis neiedziļinās to pamatojumā. Bet pieprasa tās procesa virzītājs, kuru uzrauga prokuratūra, un šai gadījumā tas bijis prokurors Māris Leja - tas pats, kurš figurē citās manās lietās, kur jau bijuši trīs man labvēlīgi lēmumi. Šajā gadījumā, ja advokāts atradīs risinājumu, lai tad rīkojas," sacīja Lembergs.

Kā ziņots, Lembergs apšaubīja pamatojumu lēmumam par KNAB īstenoto kratīšanu. Ventspils mērs uzsvēra, ka pagājušonedēļ veiktās kratīšanas bijusi jau trešā reize, kad viņam "bijusi darīšana" ar Rīgas pilsētas Centra rajona tiesas izmeklēšanas tiesnesi Rinaldu Silakalnu, kurš izsniedzis kratīšanas atļauju.

"Šis ir jau trešais piegājiens, un visās reizēs viņš ir parakstījis absolūti pretlikumīgus dokumentus, pie tam to es varu pierādīt. Bet es to varu pierādīt tagad - ne vienmēr to varēju pierādīt tad, kad viņš pieņēma lēmumu," informēja Lembergs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu