"www.manabalss.lv" nobalsojuši vairāk nekā 2000 cilvēku (1)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Diennakts laikā, kopš tika atvērta sabiedrības iniciatīvu platforma "www.manabalss.lv", par pirmajām iniciatīvām nobalsojuši vairāk nekā 2000 cilvēku, liecina informācija "www.manabalss.lv".

Par pirmo priekšlikumu rosināt veikt grozījumus Saeimas kārtības rullī, lai, savācot 10 000 parakstu internetā, sabiedrības iniciatīva nonāk izskatīšanā Saeimas dienas kārtībā, nobalsojis 2031 cilvēks. Savukārt par priekšlikumu veikt izmaiņas likumdošanā, kas atvieglotu darbu tiesībsargājošām iestādēm noskaidrot, kas ir patiesie ofšoru naudas saņēmēji, parakstījušies jau 1749 cilvēki.

Pašlaik var parakstīties, izmantojot "Swedbank", "Latvijas Krājbankas" un "SEB bankas" internetbanku autorizāciju, kā arī "draugiem.lv", "Twitter" un "Facebook" kontus.

Kā ziņots, sabiedrības iniciatīvu platformas "Manabalss.lv" izveide ļaus tautai īstenot savu varu, aģentūrai LETA stāstīja nodibinājums "Sabiedrības līdzdalības fonds" viens no dibinātājiem un idejas autoriem Jānis Erts.

Platformu "Manabalss.lv" 11 mēnešu laikā izveidojuši nodibinājuma "Sabiedrības līdzdalības fonds" pārstāvji Jānis Erts un Kristofs Blaus, iepazīstoties ar līdzīgām platformām Anglijā un Igaunijā. "Manabalss.lv" ir unikāla ar to, ka personas varēs identificēt, izmantojot internetbanku autorizāciju. Tādējādi tiks dota iespēja, ka ikviens varēs iesniegt savas iniciatīvas, un, piesaistot ekspertus un juristus, iniciatīvas tiks uzlabotas un piemērotas iesniegšanai Saeimā, Ministru kabinetā, Valsts prezidenta kancelejā un citās institūcijās.

Šāda iespēja Latvijas iedzīvotājiem ļaus daudz vieglāk, ērtāk, ātrāk apvienoties un izteikt savas idejas, vēlmes, vajadzības, tādējādi ietekmējot Saeimas darba kārtību, kā arī palielinās izpratni par Saeimas darbu, veicinās parlamentārā darba pilsonisko uzraudzību, attīstīs pilsoniskās līdzdalības spējas, kā arī ļaus ievēlētajiem tautas priekšstāvjiem uzzināt par lielām sabiedrības grupām nozīmīgiem jautājumiem.

"Latvijā demokrātija ir jauna, un šeit politiķi uzskata, ka pēc ievēlēšanas Saeimā vara ir viņu rokās, taču šī sabiedrības iniciatīvu platforma līdz šim pastāvošo situāciju kardināli mainīs, ļaujot tautai vadīt valsti, sēžot pie sava datora," teica Erts.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu