Lembergs ir nobijies

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Ventspils mērs un Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) pelēkais kardināls Aivars Lembergs neiebilst, ka tiek dēvēts par oligarhu. Vakardien notikušās oligarhu bēres, kurās Latvijas iedzīvotāji tika aicināti atbrīvoties no saviem personīgajiem niķiem, viņš uzskata par aicinājumu uz fizisku izrēķināšanos.

Telefonsarunā ar TVNET Lembergs atzina, ka ir vāji informēts par oligarhu kapusvētkiem, taču nekautrējās apgalvot, ka tas viss ir politiska cīņa pret viņu.

Kaut arī pasākumu organizē televīzijas raidījumu vadītājs Viesturs Dūle ar domubiedriem un uz oligarhu bērēm apzināti nebija aicināts neviens politiķis, Ventspils mērs pauda viedokli, ka pasākums, tāpat kā KNAB izvirzītās apsūdzības, esot miljardiera Džordža Sorosa, kā arī vietējo oligarhu (viņš nosauc Berķa, Kokša, Ņemcova, Stepanova uzvārdu) pirksts.

Uz jautājumu, vai pats sevi neuzskata par oligarhu, no Lemberga atbildes jaušams, ka viņš pret šādu apzīmējumu nemaz neiebilst:

"Ja Zatlers, pirmā valsts persona, uzskata mani par oligarhu, es netaisos strīdēties."

"Es uz šo pasākumu skatos no viedokļa, cik ļoti tas apdraud manu personīgo drošību." Par to, ka viņš ir briesmās, Lembergam neesot ne mazāko šaubu. Aicināts norādīt, kāda veida apdraudējumu sev saskata, viņš saka: "Ja par cilvēku runā, ka grib redzēt viņu kapos, par to maksā un organizē, tas ir nopietni. (..) Es to uztveru kā aicinājumu ar Lembergu izrēķināties fiziski."

TVNET jau vēstīja, ka vakar uz AB dambja Rīgā norisinājās Latvijā populāru personu rīkotie oligarhu kapusvētki, kas pulcēja daudzus tūkstošus apmeklētāju. Sabiedrībā pazīstamie cilvēki, kā arī pasākumu apmeklējušie iedzīvotāji pauda nevēlēšanos sadarboties ar oligarhiem, simboliski sadedzinot "korupcijas kluci".

Pasākuma laikā tika atvērta arī jauna mājaslapa (manabalss.lv), kurā turpmāk Latvijas iedzīvotāji, izmantojot internetbankas autorizāciju, varēs rosināt dažādas iniciatīvas no tautas puses. Par pirmo iniciatīvu atklāt pašmāju tā dēvēto "ofšoru" īpašniekus (to kavē ZZS bīdītā jaunievēlētā prezidenta Andra Bērziņa Tautsaimniecības komisija Saeimā) nepilnas dienas laikā elektroniski parakstījušies jau vairāk nekā 1000 cilvēki. Nepieciešams savākt 10 000 parakstu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu