Rīgā un citviet Latvijā notiks "oligarhu kapusvētki"

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Latvijas iedzīvotājiem beidzot ir jāmaina attieksme pret pastāvošo sistēmu valstī. Un, lai to izdarītu, ir jāsāk pirmām kārtām pašiem ar sevi. Šodien plkst.19:00 uz AB dambja Rīgā, kā arī citviet Latvijā un ārvalstīs norisinās tā dēvētie oligarhu kapusvētki. To mērķis ir iekustināt sabiedrību, lai tā ņemtu iniciatīvu savās rokās un, savstarpēji sadarbojoties, veidotu stabilu, un, pats galvenais, godīgu valsts nākotni. Savu varu tautai iespēja būs apliecināt pavisam drīz - 23.jūlijā notiks Valda Zatlera rosinātais referendums par 10.Saeimas atlaišanu.

Tautu uzrunās Gustavo, Sipeniece un citi

Savu dalību pasākumā apstiprinājuši daudzi sabiedrībā pazīstami cilvēki, kuru vidū ir vairāki radošo profesiju pārstāvji. Paredzēts, ka uzrunas Daugavmalā esošajiem teiks televīzijas un radio raidījumu vadītāja Baiba Sipeniece, hiphopa izpildītājs Gustavo, žurnāla "Ir" galvenā redaktore Nellija Ločmele un citi.

Oligarhu kapusvētku laikā mākslinieku grupa Aigara Bikšes vadībā ar uguni aizlaidīs debesīs Trīsgalvaino KURL-AKL-MĒMO Jodu - kā simbolu sabiedrības aizejošajai vēlmei nedzirdēt, nerunāt vai neredzēt notiekošās netaisnības.

Ikviens ir aicināts ņemt līdzi ziedus, kurus palaist Daugavā, vai svecītes, kuras aizdegt kopējā tautas lēmuma pieņemšanas brīdī.

Tomēr oligarhu kapusvētki nav vērsti pret kādu konkrētu personu. "Pasākuma organizatori lūdz neņemt līdzi uz pasākumu kādu konkrētu personu fotogrāfijas vai zīmējumus – šajā pasākumā runāsim par to, ko MĒS, tauta varam izdarīt, kā vairot savu spēku," teikts akcijas plašsaziņas līdzekļiem izplatītajā informācijā.

Dūle: oligarhi kavē valsts attīstību

"Mēs varam būt spēcīga, godīga un arī intelektuāli attīstīta, labklājībā dzīvojoša nācija, un mums nevajag sadarboties ar koruptīvu sistēmu vai cilvēkiem, kas saistīti ar oligarhiem, kuri jau gadu desmitiem kavē valsts attīstību," paziņojumā medijiem norāda viens no pasākuma organizētājiem, televīzijas raidījumu vadītājs Viesturs Dūle.

To, ka valsts prezidenta vēlēšanu dienā divu stundu laikā izdevās atrast trīs balsis, lai par prezidentu kļūtu Aivara Lemberga paspārnē esošās Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) virzītais Andris Bērziņš, Dūle uzskata par liecību, ka Latvija atrodas intelektuālajā apokalipsē.

"Viņi ir negudri un domā, ka visi citi apkārt arī ir negudri,"

politiķu attieksmi pret iedzīvotājiem raksturo akcijas organizators. Ņemot vērā, ka cilvēku pieplūdums ir neprognozējams, pasākumā drošību un kārtību nodrošinās arī Valsts policija un dažādi dienesti, kas nodrošinās pasākuma sekmīgu norisi. Iespējams, autovadītājiem būs jārēķinās ar slēgtu satiksmi.

Par oligarhu ietekmi jāstāsta arī vecmāmiņai

Tautas akcijas laikā cilvēkiem tiks piedāvāti trīs risinājumi, kurus realizējot, var aktivizēt sabiedrības ietekmi politikā un nākamajās Saeimas vēlēšanās.

1. Oligarhu kapusvētku laikā tiks atklāta balsošanas platforma internetā www.manabalss.lv. Tā ļaus iedzīvotājiem nākotnē ātri, viegli un ērti apvienoties, kā arī paust savu viedokli internetā, par savu parakstu izmantojot internetbankas autorizāciju. Tādējādi tiks pieteikts pagrieziena punkts sabiedrības un politisko spēku saziņā, jo nākotnē sabiedrība varēs daudz vieglāk un ātrāk apvienoties un izteikt savu viedokli politiķiem, kuri savukārt to nevarēs neņemt vērā, jo tauta uzreiz ļoti viegli varēs arī izmantot savas referenduma tiesības. Pasākuma laikā tiks prezentētas pirmās iniciatīvas, kas ierobežos oligarhu varu, un kuras atbalstīt tiks aicināta sabiedrība.

    2. Pasākuma rīkotāji aicina sabiedrību sākt kultivēt "Nesadarbošanās
 principus" – nesadarbošanos ar koruptīvo sistēmu, ar oligarhiem, ar viņu
reklāmas kampaņām ("Mums ir jābūt atbildīgiem par to, ar ko mēs sadarbojamies").

    3. Tiks sākta kampaņa "Pastāsti saviem vecvecākiem, kas notiek valstī", kurā aktīvā sabiedrības daļa aicināta runāt ar vecāka gadagājuma cilvēkiem par oligarhu destruktīvo ietekmi uz Latvijas attīstību un nākotni.

    Oligarhus apbedīs arī citās pilsētās un ārvalstīs

    Gaidāms, ka oligarhu kapusvētki norisināsies arī citās Latvijas vietās un pat atsevišķās ārvalstīs. Zināms, ka oligarhu izvadīšana plkst 19:00 sāksies pie tilta Daugavas ielā Daugavpilī.

    Pļaviņās šajā pašā laikā pie kafejnīcas "Mazā raganiņa" oligarhu apbedītājiem runu sacīs sertificētais izvadītājs Juris Ikaunieks.

    Vienā laikā ar iepriekš minētajiem pasākumiem starp Židu un Akmens tiltu sāksies arī oligarhu bēres Aizputē (tikšanās pie Tebras).

    Aktivizējušies arī Latvijas iedzīvotāji, kuri patlaban dzīvo citās valstīs. Tā, piemēram, Austrijas galvas pilsētā Vīnē oligarhi tiks izvadīti plkst. 18:00 pēc vietējā laika. Pulcēšanās paredzēta Schweeden plac pie U1 izejas.

      TVNET jautā: kāpēc jāpiedalās oligarhu kapusvētkos?

      Foto: LETA
      Foto: LETA
      Foto: LETA

      TVNET aicina savus lasītājus no citām Latvijas pilsētām kā arī ārvalstīm iesūtīt oligarhu apbedīšanas foto uz e-pastu: bildes@grafton.lv.

        KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
        Aktuālais šodien
        Svarīgākais
        Uz augšu