Ķesteris: katram latvietim jāizskauž oligarhs sevī

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Pašmāju skatītākā seriāla "UgunsGrēks" aktieris Ģirts Ķesteris arī apmeklēs oligarhu kapusvētkus. Nevis lai medītu un apsūdzētu kādu, bet gan lai atteiktos no oligarha sevī. Sava labklājība šajā gadījumā nav galvenais – tā ir tikai pakārtota tam, kas notiks pēc tam.

Aktieris piekrīt, ka cīņa pret oligarhiem sākas pirmām kārtām katram pašam sevī. "Pēc pēdējiem notikumiem nedrīkst zaudēt aktivitāti un iekšējo romantisko aktivitāti sevī. Veids, kā to uzturēt, ir šādi pasākumi," teic Ķesteris. Viņš ir pārliecināts, ka pasākumā sastaps daudz draugu un paziņu no teātra vides.

"Ir nepieciešams atteikties no oligarha sevī. No savrupības savu mērķu īstenošanā,"

turpina aktieris. Viņš atgādina – nedrīkst aizmirst, ka tas ir ikdienišķs process, nevis vienreizēja akcija. "Oligarhs sevī latvietim nozīmē kaimiņattiecības. Tie ir nelieli grupējumi, kas sēž neatkarīgā teritorijā un domā par ideālas valsts veidošanu vai sūdzas par ideālas valsts neesamību. Sava labklājība šajā gadījumā nav prioritāte. Tā ir pakārtota tam, kas notiks pēc tam."

Ķesteris atklāj, ka savulaik mācījies vēsturi un zinot, kā notiek apvērsumi, revolūcijas un kādai jābūt sabiedrības domai: "Ļoti svarīgi ir definēt mērķi, un šajā gadījumā tas ir valsts. Viss, kas traucē to īstenot, ir jālikvidē."

Vēloties izmaiņas valstī, ir aktīvi jāiesaistās kādā sabiedriskā organizācijā vai pat partijā. Aktīvi jāpieprasa, jāinteresējas un jāinformē sabiedrība. Nesen paviesojoties Kuldīgā, aktieris atskārtis – lai arī ne visi būs spējīgi ierasties uz AB dambja, interese par oligarhu kapusvētkiem ir maksimāla:

"Tas nav tikai Rīgas ielu pasākums, tas ir valstiskā mērogā."

"Kultivējot sevī negācijas un meklējot vainīgos, vienmēr iekšēji ir jārada pozitīva alternatīva. Ja šādas alternatīvas nav, labāk nemētāties ar kulaciņiem," nobeigumā novēl Ķesteris.

Trešdien plkst.19.00 pulcējamies uz AB dambja

Šo trešdien plkst.19.00 uz AB dambja starp Akmens un Vanšu tiltu notiks akcija "Oligarhu kapusvētki". Akcijas organizatori ar kampaņu "Oligarhu kapusvētki" cer sapurināt un pamodināt tautu, lai tā mainītu attieksmi pret pastāvošo sistēmu Latvijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu