Štokenbergs: "Oligarhu kapusvētki" varētu būt atraktīvs pasākums

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Ja trešdienas vakarā Rīgā plānotās tautas akcijas "Oligarhu kapusvētki" dalībnieki uzvedīsies pietiekami saprātīgi, tad tas varētu būt visai atraktīvs pasākums, uzskata tieslietu ministrs Aigars Štokenbergs (V), kurš no rītdienas sāks pildīt arī iekšlietu ministra pienākumus.

"Mēs esam iepazinušies ar pasākuma scenāriju.

Ja paši cilvēki, kuri piedalīsies, uzvedīsies pietiekami saprātīgi, tad tas varētu būt atraktīvs pasākums.

Bet saprotiet, jebkuru labu pasākumu var sabojāt kaut kādi provokatori, kuri tur ir ieradušies ar vienu mērķi - vai nu sabojāt pasākumu, vai pievērst sev uzmanību," sacīja Štokenbergs.

Viņš kā topošais iekšlietu ministra pienākumu izpildītājs atklāja, ka drošības iestāžu rīcībā pagaidām neesot nekādu konkrētu signālu, ka "Oligarhu kapusvētkos" varētu būt sagaidāmas masu nekārtības vai kādas provokācijas, tomēr "tie ir tie riski, kurus mēs šobrīd apzinām", nenoliedza ministrs.

Štokenbergs arī piebilda, ka gadījumā,

ja uz pasākumu ieradīsies ļoti daudz cilvēku, nāksies papildus parūpēties par satiksmes drošību 11.novembra krastmalā.

Kā ziņots, dalībai tautas akcijā "Oligarhu kapusvētki" piesakās tūkstošiem, šodien pastāstīja viens no pasākuma organizatoriem, Latvijas Intelektuālās attīstības fonda valdes priekšsēdētājs Viesturs Dūle.

Viņš norādīja, ka interese par "Oligarhu kapusvētkiem" ir ļoti liela, tādēļ patlaban prognozēt to, cik daudz cilvēku ieradīsies uz akciju, ir neiespējami. "Rīt būs zināma svētku dienaskārtība, galvenie runātāji, kuri nav saistīti ne ar vienu politisko spēku. Es vēlreiz gribu aicināt cilvēkus nākt ar savām iniciatīvām, kā izdarīt tā, lai visi varētu dzīvot labāk, nevis tikai nākt, lai paustu nosodījumu. Mums ir jābūt spēcīgiem, un spēcīgie nemēdz dusmoties, nozākāt otru," aicināja Dūle.

Runājot par pasākuma kārtības un drošības aspektiem, Dūle sacīja, ka organizatori ir gatavi sadarboties ar tiesībsargājošajām institūcijām un sniegt informāciju par pasākuma norisi.

"Oligarhu kapusvētki" notiks trešdien, 8.jūnijā, plkst.19 uz AB dambja Rīgā.

"Oligarhu kapusvētki" ir aicinājums sabiedrībai kļūt spēcīgākai un aktīvākai un sākt ietekmēt politiskos procesus valstī, lai nākamajās vēlēšanās oligarhi atkal nevarētu ielikt Saeimā sev vēlamus deputātus, kuri pārstāv oligarhu, nevis tautas intereses. Organizatori piedāvās pasākuma apmeklētājiem vairākus risinājumus, kā tauta, mediji un reklāmas industrijas cilvēki var ietekmēt nākamo vēlēšanu rezultātus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu