Šimkus: Oligarhu kapusvētkos jāpiedalās ikvienam, kam ir veselais saprāts

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Trešdienas akcijā "Oligarhu kapusvētki" piekritis piedalīties arī izcilais latviešu pianists Vestards Šimkus. "Kā es varēju nepiekrist?!" viņš izsaucas sarunā ar portālu TVNET

Šimkus: mani satrauc jebkura negodīguma izpausme

"Manuprāt, šajā pasākumā jāpiedalās ikvienam cilvēkam, kuram ir veselais saprāts - protestējot pret to, lai daži cilvēki turpmāk pārtrauktu izmantot varu personiskā labuma gūšanai un ignorēt tiesiskumu," mākslinieks pamato, kādēļ teicis "jā" pasākuma rīkotājiem.

Vestards uzsver - viņu satrauc jebkura negodīguma izpausme un īpaši tas, ka daži atļaujas iedzīvoties uz cilvēku vairākuma rēķina. "Tik daudzi Latvijā dzīvo nabadzībā un pamet šo valsti, jo šeit vairs nespēj izdzīvot, tādēļ

šāda dažu cilvēku rīcība ir amorāla un nosodāma!"

Pianistam arī ļoti patīkot akcijas iniciatora Viestura Dūles doma - ka vispirms katram no mums jāapkaro oligarhs sevī, izbeidzot glorificēt un uzskatīt par zvaigznēm trīs vārdā nosauktos oligarhus.

"Protams, ikvienam, skatoties uz viņiem, iespējams, kādu brīdi ir gribējies tādas pašas mašīnas, īpašumus, bagātības.

Tā ir liela sērga, ko dažkārt neviļus atbalstām.

Un to jau var manīt vēlēšanu rezultātos, kuros jau gadiem nekas nemainās," secina Šimkus.

Mūziķis neslēpj - arī viņam, iespējams, kādā dzīves posmā ir gribējies dzīvot labāk nekā līdz šim. Taču mākslinieks ar šīm vēlmēm cenšoties tikt galā, jo, viņaprāt, tas dzīvē nav pats svarīgākais. "Cenšos ikdienā savu dzīvi piepildīt ar citām vērtībām - koncertējot, sniedzot gandarījumu cilvēkiem un uzstājoties publiskajā telpā - gluži kā šobrīd. Ceru, ka man pamazām oligarhu sevī izdodas apkarot," viņš smaida.

Viņaprāt, tieši tādēļ lielāka sērga ir cilvēku domāšana, kas būtu jāmaina - protams, ne uzreiz -, un nevis tas, ka atrodas trīs cilvēki, kas iedomājas, ka var izrīkoties tā, kā ienāk prātā, nerēķinoties ar cilvēku viedokli un valstī valdošo noskaņojumu. "Protams, esmu mākslinieks, un no politikas atrodos visai tālu, taču notiekošais mani uztrauc. Taču diemžēl pagaidām

man nerodas sajūta, ka cilvēki grib, lai kaut kas mainītos.

Tādēļ pavisam noteikti ir jāpiedalās šādās akcijās," ir pārliecināts Vestards Šimkus.

Trešdien plkst.19.00 pulcējamies uz AB dambja

Šo trešdien plkst.19.00 uz AB dambja starp Akmens un Vanšu tiltu notiks akcija "Oligarhu kapusvētki". Akcijas organizatori ar kampaņu "Oligarhu kapusvētki" cer sapurināt un pamodināt tautu, lai tā mainītu attieksmi pret pastāvošo sistēmu Latvijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu