Galvanovskis un Šķēle pie "vēlēšanu urnas" runā par pienu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Saeimu pārstāvošie "Vienotības" deputāti Klāvs Olšteins un Guntars Galvanovskis noliedz, ka prezidenta vēlēšanu dienā pēc pirmā balsojuma uz viņiem spiedienu būtu izdarījis apvienību "Par labu Latviju" pārstāvošais oligarhs Andris Šķēle. Galvanovskis pauž viedokli, ka Latvijas televīzijas raidījuma "De facto" atšifrētās deputātu sarunas ir safabricēts sižets, un izsaka bažas par jaunās paaudzes deputātu reputācijas graušanu.

Latvijas televīzijas nofilmētajā materiālā redzams, ka viens no aktīvākajiem Andra Bērziņa kandidatūras aģitētājiem vēlēšanu dienā bijis oligarhu lietā apsūdzētais Andris Šķēle (PLL). Viņa saruna ar diviem jaunajiem "Vienotības" deputātiem Klāvu Olšteinu un Guntaru Galvanovski liecina par spiediena izdarīšanu. Abi "Vienotības" pārstāvji gan to noliedz, apliecinot, ka balsis atdevuši par Valdi Zatleru.

Pauž bažas par reputācijas graušanu

"Nekāda piedāvājuma nebija. Vienīgais, ko Šķēles kungs pienākdams vaicāja, bija - par ko mēs nobalsojām prezidenta vēlēšanās, uz ko atbildēju, ka nobalsoju par Zatlera kungu," sarunā ar TVNET skaidro Olšteins. Savus balsojumus viņš un Galvanovskis parādījuši citai "Vienotības" biedrei Ilzei Viņķelei, kas sēdējusi vēlēšanu komisijā. "Šķēles kungs, protams, bija izbrīnīts – kā mēs ko tādu varam kādam parādīt," turpina deputāts.

"Kādu spiedienu gan viņš var izdarīt? Ar savām Tautas partijas deputātu balsīm viņš šobrīd parlamentā nenosaka pilnīgi neko,"

teic Olšteins, aicinot skatīties "Saskaņas centra" virzienā. Arī Galvanovskis publiski izplatītajā paziņojumā norāda uz sižeta safabricēšanu un pauž bažas par jauno deputātu reputācijas graušanu.

Šķēle ar Galvanovski runājuši par "Valmieras pienu"

"Kā jūs redzējāt sižetā, es sarunu ilgi neturpināju – piecēlos un aizgāju prom, jo man nav daudz kā kopīga ar Andri Šķēli. Mans kolēģis [Guntars Galvanovskis] turpināja sarunu par "Valmieras pienu", kas ir viņam piederošs Valmierā, un šī ir pilsēta, no kuras viņš pats ir cēlies. Neko vairāk mēs tur īpaši nepārspriedām," teic Olšteins.

Jau vēstīts, ka vēlēšanu dienā viņš solīja nolikt deputāta mandātu, ja Zatlers netiks ievēlēts uz otro prezidentūras termiņu. Savu lēmumu "Vienotības" pārstāvis joprojām nav mainījis un plāno to izdarīt ceturtdien, pirms tam vēl noziņojot par diviem trim likumprojektiem, kurus nav paspēts izskatīt iepriekšējā sēdē. Tiesa, gaidāmajās vēlēšanās viņš kandidēs atkal.

Rasnačs: SC vēlas nomelnot VL-TBLNNK

Runājot par "Saskaņas centra" frakcijas vadītāja Jāņa Urbanoviča apgalvojumu, ka VL-TB/LNNK apzināti organizējuši Zatlera "uzmešanu", partiju apvienības pārstāvis Dzintars Rasnačs to pilnībā noliedz. Viņš uzskata, ka "Saskaņa" dara visu iespējamo, lai izsistu spēcīgākos posmus no nacionālās apvienības un nomelnotu viņus.

"Tas taču ir Urbanovičs. Viņš darīs visu, lai nacionālie spēki iegūtu mazāku atbalstu, un SC, zinot, ka nacionālajai apvienībai būs lielāks tautas atbalsts, darīs visu, lai [pēc gaidāmajām vēlēšanām] būtu valdībā,"

telefonsarunā TVNET savas domas pauž Saeimas deputāts. "Es savā frakcijā visaktīvāk aicināju balsot par Zatleru un arī pats balsoju," teic Rasnačs, prognozējot, ka gaidāmā vēlēšanu kampaņa būs pilna ar līdzīgiem nomelnošanas elementiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu