Dūle ar domubiedriem rīkos oligarhu kapusvētkus

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Felicija/TVNET

Mūziķis un raidījuma "Intelektuālā apokalipse. Būt vai nebūt" vadītājs Viesturs Dūle ar domubiedriem nākamajā trešdienā, 8.jūnijā, plkst.19 aicina ikvienu uz oligarhu kapusvētkiem, kas notiks uz AB dambja starp Akmens un Vanšu tiltu, lai Saeimai "mainītu jumtu".

Tautai jāpārņem iniciatīva

Kā stāstīja Dūle, oligarhu kapusvētki tiks organizēti, lai tauta pārņemtu iniciatīvu savās rokās un pateiktu, ka vairs nevar gaidīt, kamēr citi "šiverē" virtuvē pa galdu. Saimniekam ir jānāk atpakaļ virtuvē. "Taisām kā oligarhu kapusvētkus, un arī tieši kā kapusvētkus oligarhiem, kas sēž mūsos pašos, jo ļoti daudzi cilvēki sadarbojas, reklamē un raksta par viņiem, valsts pārvaldē ir ļoti daudz cilvēku, kas strādā un veicina to sistēmu, ko viņi ir iesējuši. Tas ir jautājums par visas tautas darbu ar sevi, lai saprastu, kas mūsos ir tā daļa, kas ir gatava sadarboties, lai iegūtu kādu kripatiņu sev," sacīja Dūle.

Viņš aicināja kapusvētkos cilvēkus būs attapīgiem, noteiktiem un labdabīgiem, nevis dusmīgiem un vājiem, lai atrastu labākos veidus, kā nākamajās Saeimas vēlēšanās izdarīt tā, lai Saeimā būtu domājoši cilvēki.

To, ka šodien Valsts prezidenta vēlēšanu laikā divu stundu laikā izdevās atrast trīs balsis, Dūle uzskata par liecību tam, ka valsts ir intelektuālajā apokalipsē. "Viņi ir negudri un domā, ka visi citi apkārt arī ir negudri,"

teica Dūle.

Daugavā slīcinās lelli

Uz kapusvētkiem jāiet kā uz kapusvētkiem, jāņem līdz svecītes, siermaizītes vai desmaizītes. Varbūt var paņemt līdzi arī kādu lelli, ko simboliski noslīcināt Daugavā.

Dūle stāstīja, ka oligarhu kapusvētku organizēšanā ir iesaistīti visi, ko var sazvanīt, un sazvanīt var daudz, piebilda organizators.

Uz akciju aicinās sabiedrībā pazīstami cilvēki

Tīmekļa videotēkā "YouTube" un mikroblogošanas vietnē "Twitter" ievietots videomateriāls, kurā sabiedrībā pazīstami mākslinieki un sabiedrībā pazīstami cilvēki - Ģirts Ķesteris, Vestards Šimkus, Baiba Sipeniece-Gavare, Māris Sirmais, Lauris Reiniks, Jānis Ošlejs, Gustavo - aicina uz tautas akciju.

Nobalso par Bērziņu

Kā ziņots, otrajā Valsts prezidenta vēlēšanu kārtā Saeima šodien par Valsts prezidentu ievēlēja eksbaņķieri, no Zaļo un zemnieku savienības saraksta Saeimā ievēlēto deputātu Bērziņu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu