Valsts pārvaldi pamet aizvien vairāk darbinieku (139)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Valsts pārvaldi pamet aizvien vairāk darbinieku, tādēļ ir jādomā, kā šo procesu apturēt un optimizēt, LNT raidījumam «900 sekundes» sacīja Valsts kancelejas direktore Elita Dreimane.

Viņa atzina, ka galvenais iemesls, kādēļ cilvēki aiziet no darba valsts pārvaldē, ir nekonkurētspējīgs atalgojums - līdz ar ekonomiskās situācijas uzlabošanos privātais sektors ir spējīgs samaksāt vairāk.

«Mēs esam izpētījuši, ka tas, ko saņem valsts pārvaldē, ir aptuveni 50% no tā, ko par to pašu konkrēto amatu ir spējīgs maksāt privātais sektors,» teica Dreimane.

Viņa sacīja, ka

visvairāk apdraudētā pozīcija ir departamentu vadītāji, kuru atalgojums pirms nodokļu nomaksas ir vidēji 500 latu.

«Tā ir tā kritiskā alga, par kuru ir vislielākās bažas, jo departamentu vadītāji ir tie, kas ir augstas raudzes speciālisti un kuri gatavo svarīgos lēmumus, kuri nonāk ministriem uz galda,» teica Dreimane.

Valsts kancelejas vadītāja sacīja, ka atalgojums valsts pārvaldē ir pieteikts valdībai, kā risināms jautājums. Turklāt vispirms algu fonds būtu jāpaaugstina tām profesijām, kurām krīzes laikā bija vislielākais samazinājums - policistiem, ugunsdzēsējiem, sociālās aprūpes centru darbiniekiem, skolotājiem, kultūras darbiniekiem.

Apkopotie dati rāda, ka pagājušajā gadā valsts pārvaldi ir pametuši 420 darbinieki.

Komentāri (139)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu