Diviem Lukašenko sāncenšiem piespriests smags cietumsods

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Par masu nekārtību organizēšanu 19.decembra - Baltkrievijas prezidenta vēlēšanu dienas - vakarā Minskas Ļeņina rajona tiesa ceturtdien diviem bijušajiem prezidenta amata kandidātiem Nikolajam Statkevičam un Dmitrijam Usam piesprieda sešus un piecarpus gadus stingrā režīma kolonijā, vēsta tīmekļa portāls "Hartija 97".

Kopumā tiesa ceturtdien notiesāja sešus "19.decembra lietā" apsūdzētos.

Uss, kuram līdz šim bija noteikts drošības līdzeklis - paraksts par dzīvesvietas nemainīšanu -, tika apcietināts tiesas zālē.

Bijušajam milicim Aleksandram Klaskovskim piespriesti pieci gadi stingrā režīma kolonijā. Tiesa viņu atzina par vainīgu masu nekārtību organizēšanā un līdzdalību tajās, kā arī valsts varas pārstāvju apvainošanu un patvaļīgu amatpersonas statusa un pilnvaru piesavināšanos.

Baltkrievijas prezidents Aleksandrs Lukašenko trešdien pieļāva iespēju, ka pēc 19.decembra prezidenta vēlēšanām aizturētie opozīcijas aktīvisti varētu tikt atbrīvoti.

"Mēs jau visus esam atbrīvojuši, izņemot divus, kuri gāja avangardā," paziņoja Baltkrievijas līderis, gan neprecizējot, par kuriem opozīcijas aktīvistiem viņš runā, jo vairāk nekā 20 cilvēkiem piespriests cietumsods no diviem līdz pieciem gadiem.

"Mēs droši vien atbrīvosim arī viņus. Nav nepieciešamības cietumā tērēt valsts naudu, ēst maizi," Lukašenko citēts vietējā presē.

19.decembra vakarā Minskas ielās izgāja desmitiem tūkstošu demonstrantu, no viņiem aptuveni 600 - arī opozīcijas prezidenta amata kandidāti, cilvēktiesību aktīvisti un žurnālisti - tika arestēti. Lielākajai daļai tika piespriests 15 dienu administratīvais arests.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu