NA pēc vēlēšanām pašvaldībās pārstāvēs 156 deputāti (7)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET

Nacionālo apvienību «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK (VL-TB/LNNK) pēc provizoriskajiem vēlēšanu rezultātiem pašvaldībās pārstāvēs 156 deputāti 54 pašvaldībās, liecina VL-TB/LNNK apkopotā informācija.

Šajā deputātu skaitā VL-TB/LNNK iekļāva arī tos deputātus, kas pārstāv VL-TB/LNNK «pietuvinātas vēlētāju apvienības».

Visvairāk nacionālā apvienība ir pārstāvēta Vidzemē, kur darbosies 65 deputāti 28 pašvaldībās, Zemgalē - 54 deputāti 15 pašvaldībās, Kurzemē - 23 deputāti astoņās pašvaldībās, bet Latgalē - vien trīs deputāti divās pašvaldībās.

Tikmēr Rīgā ievēlēti 12 deputāti no nacionālās apvienības.

Kā aģentūru LETA informēja nacionālās apvienības preses sekretāre Laila Ozoliņa, salīdzinot ar līdzšinējo sasaukumu, VL-TB/LNNK savu pārstāvniecību pašvaldībās ir aptuveni trīskāršojusi.

Nacionālā apvienība ieguvusi absolūto vairākumu Engures novadā, Kocēnu novadā, Priekules novadā un Saulkrastu novadā, kā arī pirmo vietu Krustpils novadā un Bauskas novadā. Ozoliņa norāda, ka labi rezultāti nacionālajai apvienībai ir arī citos novados.

Nacionālā apvienība vēlēšanās startēja 60 pašvaldībās visā Latvijā, bet vēl vairāki nacionālās apvienības biedri startēja vēlētāju apvienību sarakstos mazajos novados. Rīgā VL-TB/LNNK startēja pirmo reizi. Galvenās partijas prioritātes novados bija atbalsts tiem, kam tas visvairāk nepieciešams - bērniem, jaunajiem vecākiem un cilvēkiem ar īpašām vajadzībām, kā arī kvalitatīva izglītība, droši ceļi, sakārtota infrastruktūra un uzņēmējdarbības vides attīstība.

Pašvaldību vēlēšanās 1.jūnijā kopumā visās pašvaldībās bija jāievēl 1618 deputāti.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu